Εικονική περιήγηση στην παλιά πόλη των Χανιών

Εικονική περιήγηση στα μνημεία της Παλαιάς Πόλης των Χανίων προσφέρει το έργο «Καινοτόμες τεχνολογίες εικονικής περιήγησης και προβολής για την ανάδειξη μνημείων Παλαιάς Πόλης του Δήμου Χανίων».

Συγκεκριμένα σε διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Καινοτόμες τεχνολογίες εικονικής περιήγησης και προβολής για την ανάδειξη μνημείων Παλαιάς Πόλης του Δήμου Χανίων» συνολικού προϋπολογισμού 133.138,80 με ΦΠΑ προχωρά ο Δήμος Χανίων.

Η σύμβαση αφορά την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών ανάδειξης των ιστορικών μνημείων της Παλιάς Πόλης των Χανίων αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, όπως:-διαδραστική εικονική περιήγηση (Interactive Virtual Tour) σε μνημεία της Παλιάς Πόλης των Χανίων. Πρόκειται για ένα σύστημα «περιβαλλοντικής» προβολής με διαδραστικό περιεχόμενο.

Σε αυτό ο χρήστης – επισκέπτης βρισκόμενος σε ένα εσωτερικό χώρο θα μπορεί να ξεναγηθεί εικονικά μέσω συστήματος βίντεο προβολέων (video projectors), που προβάλουν ενιαίο οπτικό περιεχόμενο με οπτική έως και 270 μοίρες, σχετικό με τα μνημεία της Παλιάς Πόλης των Χανίων.-τεχνολογίες προβολής χαρτογράφησης (Projection Mapping) που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μνημείων – κτιρίων. Πρόκειται για ένα ειδικό σύστημα που μετατρέπει κοινά αντικείμενα (κτίρια, τοίχους, κατασκευές κτλ.) σε «οθόνες».

Η προκύπτουσα σύμβαση θα έχει διάρκεια 16 μήνες, ενώ η εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται σε ποσοστό 2% του προϋπολογισμού της κατηγορίας συμμετοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας