Ικτίνος

Προχωρά η επένδυση της Ικτίνος στην Σητεία που αφορά το Sitia Bay Resort, σε μια έκταση 2.700 στρεμμάτων έργο προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ.

Το 5* ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει κέντρο θαλασσοθεραπείας (spa), συνεδριακό κέντρο, γήπεδο γκολφ 18 οπών, μαρίνα χωρητικότητας 85 τουριστικών σκαφών και δύο οικιστικές περιοχές, όπου θα ανεγερθούν συνολικά 300 πολυτελείς κατοικίες.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου ξενοδοχείου εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της Ικτίνος για επιπλέον επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού πέρα από την βασική της δραστηριότητα, την εξόρυξη και παραγωγή μαρμάρου.

Σημειώνεται ότι η Ικτίνος στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2018 αναφέρει πως έλαβε τις σχετικές άδειες για έργα υποδομής στην περιοχή ιδιωτικής πολεοδόμησης της έκτασης. Επιπλέον, ξεκίνησαν πρόδρομες εργασίες διάνοιξης και διαμόρφωσης δρόμων εντός των εκτάσεων.

Με βάση το πλάνο που έχει γνωστοποιηθεί, η ανάπτυξη θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Σε πρώτη φάση στην παραθαλάσσια περιοχή του Όρμου Φανερωμένης θα δημιουργηθούν τουριστική εγκατάσταση, 5* ξενοδοχείο συνολικά 357 κλινών, κέντρο θαλασσοθεραπείας 100 ατόμων, συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων σε έκταση 116,32 περίπου στρεμμάτων και μαρίνα 85 θέσεων, ενώ σε έκταση 205 στρεμμάτων θα κατασκευαστούν 100 εξοχικές κατοικίες.

Σε δεύτερη φάση στην περιοχή Σώπατα Μεσοράχης θα δημιουργηθεί οικιστική περιοχή τουριστικής κατοικίας μέσω του μηχανισμού ΠΕΡΠΟ (ιδιωτικής πολεοδόμησης) σε έκταση 305 περίπου στρεμμάτων για την οποία έχει χορηγηθεί η προκαταρκτική Περιβαλλοντική Έγκριση (ΠΠΕ).

Επίσης θα δημιουργηθεί γήπεδο γκολφ 18 οπών σε έκταση 1.500 περίπου στρεμμάτων σε όμορη θέση για την οποία έχει επίσης χορηγηθεί η προκαταρκτική Περιβαλλοντική Έγκριση (ΠΠΕ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας