ηλεκτρικό τρένο

Η διαδρομή με ηλεκτρικό τρένο πρόκειται να ξεκινήσει την Δευτέρα 20 Μαϊου συνδέοντας τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την Αθήνα με την Θεσσαλονίκη.

Η πολύ-αναμενόμενη διαδρομή θα επιτρέψει στους επιβάτες να ταξιδέψουν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε τρεις ώρες και 55 λεπτά, σε αντίθεση με τις τρέχουσες 5 ώρες, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών και Υποδομών Θάνο Μπούρδο.

Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται αρχικά από τρία προπονητικά αμαξοστοιχίες TΡΑΙΝΟΣΕ και θα περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις για ένα άνετο και χαλαρωτικό ταξίδι, ακόμα και WiFi.

Σύντομα, δύο υπερσύγχρονα τρένα προγραμματίζονται να φτάνουν από την Ιταλία, παρόμοια με το τρένο “Silver Arrow” που είχε δοκιμαστεί κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (TIF’s) πέρυσι.

Σημειώνεται ότι τα ηλεκτρικά τρένα θα συμπεριληφθούν στο ημερήσιο πρόγραμμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα κάνουν δύο στάσεις, το ένα στο Λιανοκλάδι και το άλλο στη Λάρισα.

Η υπηρεσία θα πραγματοποιηθεί αρχικά με τρία τρένα, ενώ δύο σύντομα αναμένεται να φτάσουν από την Ιταλία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμα και λίγο πριν την έναρξη του δρομολογίου με το ηλεκτρικό τρένο υπάρχουν αναφορές «αγκάθια» που ισχυρίζονται ότι η νέα ηλεκτρική γραμμή δεν είναι εντελώς έτοιμη και δεν μπορεί να αντέξει εμπορικά τρένα στο παρόν στάδιο και ότι η έναρξη της λειτουργίας της γίνεται και για εκλογικούς λόγους.

Το σίγουρο είναι ότι η πλήρης ηλεκτροδότηση της σιδηροδρομικής διαδρομής μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης υπήρξε στόχος εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, η πολιτική ανικανότητα του παρελθόντος και τα βεβαίως σκληρά προβλήματα που παρουσιάζει το ορεινό ελληνικό έδαφος, έχουν αφήσει αυτό το ζωτικής σημασίας έργο υποδομής να υστερεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας