ταξίδι με πλοίο

Ένα εικοσιτετράωρο πριν την επιβίβαση τους στο πλοίο, Έλληνες και αλλοδαποί ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική δήλωση Υγείας Ακτοπλοϊας, ενώ το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και σε περίπτωση μετεπιβίβασης σε άλλον προορισμό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, χαρακτήρισε την ηλεκτρονική δήλωση Υγείας, ως ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας:

 «Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας ακόμη διαδικασίας για την διευκόλυνση των Ελλήνων και ξένων επιβατών που μετακινούνται ακτοπλοϊκά, αποτελεί δε ένα ακόμη βήμα του Υπουργείου προς την υλοποίηση του στόχου για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχει σε κάθε συναλλασσόμενο».

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν το εν λόγω δικαιολογητικό είτε σε έντυπη είτε σε ψηφιακή μορφή, έτσι ώστε να το επιδεικνύουν όταν τους ζητηθεί από το προσωπικό κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων. Εάν δεν υπάρχει το πιστοποιητικό, τότε δεν θα τους επιτρέπεται η επιβίβαση στο πλοίο.  

Κάθε ταξιδιώτης έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει έως και τέσσερις δηλώσεις ανά λιμάνι και ημέρα, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να συμπεριλαμβάνει και τα ανήλικα μέλη της οικογένειάς του.

Από το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουνίου απαιτείται η διενέργεια τεστ για την είσοδο στη χώρα ακόμα και στους ανήλικους από έξι ετών και άνω, όπως ορίζεται από τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους κανόνες της ΙΑΤΑ. 

Οι τουρίστες από το Μαυροβούνιο μπορούν να περνούν τα ελληνικά σύνορα επιδεικνύοντας αρνητικό μοριακό τεστ που διενεργήθηκε εντός των προηγούμενων 72 ωρών, ενώ σε περίπτωση κρούσματος ο χρόνος καραντίνας μειώνεται από δέκα τέσσερις σε δέκα ημέρες. Στις ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους θα μπορούν να συμμετέχουν είκοσι άτομα αντί για δέκα πέντε που ίσχυε μέχρι πρότινος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας