Οινική Πελοπόννησος

Η «Οινική Πελοπόννησος» η εκδήλωση που πραγματοποιείται στο The Met Hotel στα πλαίσια του Wine Club THESSALONIKI’96 παρουσιάζει τον πλούτο του Πελοποννησιακού αμπελώνα.

Πιο αναλυτικά ο αμπελώνας της Πελοποννήσου της μεγαλύτερης οινοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας σε νούμερα συνοψίζεται ως εξής: 221.900 στρέμματα αμπελώνων: το 32% του ελληνικού αμπελώνα, 8.246.000 HL κρασιού: το 31% της συνολικής ελληνικής οινικής παραγωγής, 10 ζώνες Π.Ο.Π. και 24 ζώνες Π.Γ.Ε. και 180 οινοποιεία.

Η γευστική δοκιμή «Οινική Πελοπόννησος» σκοπό έχει να «διηγηθεί» την ιστορία και την ποικιλομορφία των οινικών στυλ της Πελοποννήσου – αλλά μόνο με 12 κρασιά και έτσι την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την εμπεριστατωμένη εισήγηση της κα. Νέτσικα και θα συνεχιστεί με την τυφλή γευστική δοκιμή Πελοποννησιακών κρασιών.

Στην «Οινική Πελοπόννησος» θα συμμετέχει και ο οινολόγος και οινοποιός Γιάννης Παρασκευόπουλος από τη Γαία Οινοποιητική και τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ Στέφανο Κουνδουρά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 23η χρονιά λειτουργίας του ενώ το rendez-vous με τους απανταχού οινολόγους είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας