ΟιΝοτικά

Στην έκθεση κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά στην Αθήνα, βρέθηκε η ομάδα του «Ρέθυμνο – Recevin», τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, στον πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, στον Βοτανικό.

Στην ημερίδα αυτή «Crete: Wine Destination» συμμετείχε και η κα Πέπη Μπιρλιράκη, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ρεθύμνης με την παρουσίαση-ομιλία: «Ρέθυμνο: Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 – Δράσεις για την ανάδειξη του Κρητικού Αμπελώνα».

Στην ομιλία της, αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόκτησης του τίτλου, αλλά και στις δράσεις που έχει ήδη κάνει και σχεδιάζει να κάνει, η ομάδα του «Ρέθυμνο – Recevin». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Μπιρλιράκη, «Το Ρέθυμνο, διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές φιλοξενίας, τη γαστρονομική παράδοση, την ιστορική οινική κουλτούρα, την εξαιρετική πρώτη ύλη του Κρητικού Αμπελώνα, το φυσικό περιβάλλον. Επιθυμούμε να προσελκύσουμε, τόσο τους “αφοσιωμένους” οινόφιλους επισκέπτες και τους επισκέπτες-λάτρεις της γαστρονομίας, αλλά και επισκέπτες που, αυθόρμητα επιλέγουν να επισκεφθούν οινοποιεία ή να συμμετάσχουν σε οινογαστρονομικές δράσεις, για τις οποίες έχουν ενημερωθεί ή και μόνιμους επισκέπτες. Ο Δήμος Ρεθύμνης θεωρεί ότι η φετινή διάκριση, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ουσιαστική προβολή της αμπελουργικής και οινικής μας παράδοσης

Στην έκθεση βρέθηκαν επίσης τα μέλη της ομάδας «Ρέθυμνο – Recevin», η επιχειρηματίας, Κατερίνα Ξεκάλου, και η οινολόγος, Ηλιάνα Μαλίχιν, οι οποίες υποστήριξαν το περίπτερο οινοτουρισμού που βρισκόταν στον χώρο της έκθεσης, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες στους επισκέπτες για το «Ρέθυμνο: Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018», τις δράσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο αυτής της διάκρισης, αλλά και για τον προορισμό: Ρέθυμνο

Σημειώνεται ότι η επόμενη δράση της ομάδας είναι η οινοτουριστική βόλτα, που διοργανώνεται το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού και μεγάλος χορηγός του «Rethymno: European Wine City 2018» είναι το wine hotel «La Grotta».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας