Ενώ τα ταξίδια από την ΕΕ προς τις ΗΠΑ ανοίγουν και πάλι, οι συστάσεις προς τους Αμερικανούς πολίτες συνεχίζουν να αποτρέπουν τα ταξίδια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα, ακόμα κι αν η εικόνα τους όσον αφορά την πανδημία είναι καλύτερη από αυτή των ΗΠΑ.

Την ώρα που οι ΗΠΑ αναμένεται να παρουσιάσουν λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο για το άνοιγμα των συνόρων στους εμβολιασμένους πολίτες από 33 χώρες στις αρχές Νοεμβρίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διατηρεί αυστηρή σύσταση για αποφυγή των ταξιδιών σε 12 χώρες της ΕΕ και της ζώνης Σένγκεν.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άλλαξε την ταξιδιωτική σύσταση για τη Νορβηγία και τη Βουλγαρία από «Επανεξετάστε τα ταξίδια» σε «Μην ταξιδέψετε». Η τελευταία σύσταση είναι η ανώτατου επιπέδου και παραπέμπει σε μεγαλύτερες πιθανότητες κινδύνων που απειλούν τη ζωή των ταξιδιωτών.

Η σύσταση για τη Νορβηγία αναφέρει: «Τα Κέντρα για την Πρόληψη των Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν σύσταση Επιπέδου 4 για την Ταξιδιωτική Υγεία, για τη Νορβηγία λόγω του COVID-19, υποδεικνύοντας πολύ υψηλό επίπεδο COVID-19 στη χώρα. Ο κίνδυνος να προσβληθείτε από COVID-19 και να εμφανίσετε σοβαρά συμπτώματα μπορεί να είναι μικρότερος εάν εμβολιαστείτε πλήρως με εξουσιοδοτημένο εμβόλιο από τον FDA».

Ίδια σύσταση ισχύει για τη Βουλγαρία αλλά και για άλλες 10 χώρες της ΕΕ/ Σένγκεν.

Η σύσταση αποφυγής ταξιδιών για τους Αμερικανούς περιλαμβάνει τις ακόλουθες 12 χώρες: Βουλγαρία (από τις 27 Σεπτεμβρίου), Εσθονία (από τις 30 Αυγούστου), Γαλλία (από τις 9 Αυγούστου), Ελλάδα (από τις 2 Αυγούστου), Ισλανδία (από τις 9 Αυγούστου), Ιρλανδία (από τις 2 Αυγούστου), Λιθουανία (από τις 13 Σεπτεμβρίου), Νορβηγία (από 27 Σεπτεμβρίου), Πορτογαλία (από 26 Ιουλίου), Σλοβενία (από 13 Σεπτεμβρίου), Ισπανία (από 26 Ιουλίου) και Ελβετία (από 30 Αυγούστου).

Σύμφωνα με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 πληθυσμού στις ΗΠΑ είναι υψηλότερος από τις περισσότερες από τις παραπάνω ευρωπαϊκές χώρες. Οι ΗΠΑ έχουν ρυθμό νέων κρουσμάτων 244,13 έναντι 45,08 της Πορτογαλίας και 27,65 της Ισπανίας, ενώ με εξαίρεση τη Λιθουανία (378,94), την Εσθονία (314,3) και τη Σλοβενία (289,28), όλες οι άλλες χώρες της λίστας έχουν χαμηλότερο ρυθμό νέων κρουσμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας