ΗΠΑ, Heathrow

Στα επίπεδα των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να ανέλθει το κόστος της επιβολής 30ημερου ταξιδιωτικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη, αποτυπώνοντας τα έσοδα που δεν θα εισπραχθούν από τις περίπου 5,5 εκατομμύρια θέσεις που θα χαθούν

Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία που επεξεργάστηκε η εταιρεία αναλύσεων Cirium, καθώς υπολόγισε πως περίπου 24.500 υπερατλαντικές πτήσεις είχαν προγραμματιστεί κατά το χρονικό διάστημα 14 Μαρτίου – 12 Απριλίου, 2020.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Cirium, οι δύο αεροπορικές εταιρείες που κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στις υπερατλαντικές πτήσεις είναι οι αμερικανικές, Delta Air Lines και United Airlines. Η μεν πρώτη για το επίμαχο χρονικό διάστημα είχε κλεισμένες κάτι παραπάνω από 830.000 θέσεις, ενώ η United Airlines περισσότερες από 770.000. Τρίτη συνολικά και πρώτη Ευρωπαϊκή στην σχετική λίστα, για πτήσεις προς τις ΗΠΑ εμφανίζεται η British Airways, που είχε κλεισμένες παραπάνω από 750.000 θέσεις. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι American Airlines και Lufthansa, με 690.000 και 600.000 θέσεις, αντίστοιχα.

Σε επίπεδο αεροδρομίων, τα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια είναι εκείνα που δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα, με αυτό του London Heathrow να βρίσκεται στην κορυφή, χάνοντας 820.000 υπερατλαντικές θέσεις, ενώ ακολουθούν το Paris Charles de Gaulle με 370.000 θέσεις, η Φρανκφούρτη με 340.000 θέσεις, το Άμστερνταμ με 290.000 θέσεις και το Δουβλίνο με κάτι παραπάνω από 160.000 επιβατικές θέσεις.

Σύμφωνα με τον Alistair Rivers, Διευθυντή Ανάπτυξης της Cirium: “Μπορεί το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων να φαντάζει σχετικά μικρό σε σχέση με τον τζίρο που προκύπτει για τις μεγαλύτερες Αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες από αυτές τις πτήσεις συνολικά, ωστόσο θα πρέπει να αναλογιστούμε πως η ζημιά είναι εξόχως σημαντική καθώς η απαγόρευση των ΗΠΑ, αφορά μόνο στις χώρες Σένγκεν και την Μεγάλη Βρετανία, για χρονικό διάστημα μόλις 30 ημερών!”.

Να υπενθυμίσουμε πως η IATA επικαιροποίησε τις προηγούμενες ημέρες επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της για τις συνέπειες που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού στις αερομεταφορές παγκοσμίως, ανεβάζοντας τις συνολικές απώλειες στο δυσθεώρητο ποσό των 252 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παράγοντες του κλάδου, τονίζουν ότι οι αερομεταφορές δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ ξανά μια τόσο σοβαρή κρίση και θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να ανακάμψει ο τομέας και αφού ξεπεραστεί πρώτα η απειλή του κορονοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας