Τραμπ, ΗΠΑ, τουρισμός

Την πιθανότητα διάθεσης ενός έκτακτου οικονομικού πακέτου ενίσχυσης ύψους 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως απόρροια του αδιεξόδου στον οποίο έχουν οδηγηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, συζήτησαν υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής τουριστικής βιομηχανίας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε χθες.

Όπως έγινε γνωστό, το παραπάνω ποσό διαμοιράζεται σε $150 δισεκατομμύρια ως άμεση οικονομική βοήθεια για τον ξενοδοχειακό τομέα και ακόμη 100 δισεκατομμύρια δολάρια που θα κατευθυνθούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εν γένει ταξιδιωτική αγορά, όπως λ.χ. τον εκθεσιακό κλάδο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιήσει στελέχη της Αμερικανικής Ένωσης Ξενοδόχων, ο κλάδος της φιλοξενίας στις ΗΠΑ εκτιμάται πως θα έχει εβδομαδιαίες απώλειες εσόδων της τάξεως των $1,4 δισεκατομμυρίων εξαιτίας των επιπτώσεων που έχει επιφέρει στα ταξίδια και την εν γένει μετακίνηση ατόμων η πανδημία του κορωνοϊού. Παράλληλα, το U.S. Travel Association προβλέπει πως σε ετήσια βάση αναμένεται να καταγραφεί πτώση της πληρότητας των ξενοδοχείων και καταλυμάτων κατά 30%. Ως αποτέλεσμα, ο ξενοδοχειακός κλάδος ενδέχεται να βιώσει την απώλεια 4,6 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι και οι δηλώσεις του Chip Rogers, Διευθύνοντος Συμβούλου της Αμερικανικής Ένωσης Ξενοδόχων σύμφωνα με τις οποίες «ο βαθμός οικονομικής επίδρασης της πανδημίας του κορωνοϊού στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι ήδη μεγαλύτερη από το χτύπημα στους Δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη και την οικονομική ύφεση του 2008, συνδυαστικά! Δεν σας κρύβω ότι κάτι παραπάνω από 33.000 μικρού μεγέθους ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε ολόκληρες τις ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με την λήψη μιας δύσκολης απόφασης να σταματήσουν άμεσα τη λειτουργία τους, απολύοντας εκατομμύρια εργαζομένους τους εντός των προσεχών ημερών».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο τομέας των αεροπορικών εταιρειών έχουν ήδη αιτηθεί έκτακτη οικονομική βοήθεια της τάξεως των $58 δισεκατομμυρίων, αναφορικά τόσο με την επιβατική όσο και με την εμπορική αεροναυτιλία. Επιπροσθέτως, ζητά και 10 δισεκατομμύρια δολάρια ως ενίσχυση των αεροδρομίων. Τα ποσά για τον αεροπορικό κλάδο είναι πρόσθετα των προαναφερθέντων $250 δισεκατομμυρίων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας