gastronomy_days

Ημερίδα με θέμα: «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη» πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021».

Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» θα ξεκινήσει στις 10:30 έως 13:30 μετά το μεσημέρι και τις εργασίες συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη.

Πρόγραμμα

10:30 Προσέλευση

11:00 Χαιρετισμοί

11:15 «Το Ηράκλειο ως αειφόρος γαστρονομικός προορισμός»: Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού – Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου.

11:30 «Η Κρητική δίαιτα και γαστρονομία, ένα αειφόρο μοντέλο ζωής και η σχέση του με τον τουρισμό της Κρήτης»: Κυριάκος Κώτσογλου, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Κρήτης.

11:45 «Τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία ως πολιτισμική ταυτότητα ενός τόπου»: Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Ομότ. Ερευνήτρια, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής «Αθήνα 2021», Πρόεδρος της Επιτροπής Χειροτεχνίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

12:00 «Ο ρόλος των τοπικών προϊόντων στην ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού στον Δήμο Ηρακλείου. Απόψεις και αντιλήψεις των stakeholders»: Γεώργιος Απλαδάς, Λέκτορας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

12:15 «Καινοτόμες δράσεις προώθησης κρητικής γαστρονομίας»: Σταύρος Τζεδάκης, Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης.

12:30 «Το γαστρονομικό μοντέλο της Σαντορίνης»: Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Σύμβουλος Γαστρονομίας.

12:45 «Οι μεγάλες σύγχρονες διεθνείς τάσεις, και πώς ανταποκρίνεται η Κρητική διατροφή σε αυτές. Ο ρόλος του ελαιόλαδου στην κρητική διατροφή»: Άρης Κεφαλογιάννης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Legendary Food A.E.

13:00 «Κρήτη, βιώσιμος γαστρονομικός προορισμός»: Δρ. Κωνσταντίνος Μανασάκης, Οικονομολόγος (MBA, PhD), Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης.

13:15 Τοποθετήσεις Συμμετεχόντων.

13:30 Ελαφρύ Γεύμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας