Η Ισπανία θα έχει ένα εφεδρικό σχέδιο για αεροπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit. Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Χόρχε Τολέδο, έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει αεροπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο εάν υπάρξει εκτεταμένη διακοπή των αεροπορικών ταξιδιών μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δήλωσε ότι σε περίπτωση που μια συμφωνία αεροπορικών μεταφορών μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έρθει, η Ισπανία θα έχει τη δική της για να βεβαιωθεί ότι οι Βρετανοί τουρίστες είναι ακόμη σε θέση να την επισκεφθούν μετά από Brexit η και από no deal Brexit. Χαρακτηριστικά δήλωσε, “Αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε θα έχουμε έτοιμο ένα σχέδιο Β. Θα ήταν απαραίτητο να εργαστούμε για μια ευρωπαϊκή λύση, αλλά και για μια εθνική λύση.”

Δήλωσε ότι η Ισπανία έχει περίπου τέσσερις μήνες για να δημιουργήσει ένα πλάνο υποστήριξης καθώς οι αεροπορικές εταιρείες τείνουν να κάνουν τα σχέδια πτήσης τους ένα χρόνο νωρίτερα.

 Η χώρα στοχεύει στην προστασία της τουριστικής βιομηχανίας και των εμπορικών σχέσεών της, συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού ρόλου που διαδραματίζουν οι Iberdrola SA και Banco Santander SA στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ισπανία παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη για τους βρετανούς παραθεριστές.

 Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, υπήρξε 12% άλμα στους επισκέπτες, με περισσότερους από 36,4 εκατομμύρια τουρίστες να επισκέπτονται την Ισπανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας