Σύμφωνα με το «Hotel Sector Barometer» από την STR και την Cushman & Wakefield Spain, η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR), με αύξηση 15,1% και 12,7% αντίστοιχα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους .

Έτσι, το RevPAR της Βαρκελώνης κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έχει αυξηθεί κατά 12,7% σε σχέση με πέρυσι, από 101,39 ευρώ σε 114,26 ευρώ. Ο αριθμός αυτός κατατάσσει την καταλανική πρωτεύουσα ως την πόλη με την υψηλότερη τιμή, ακολουθούμενη από τη Μαρμπέλα, με 102,98 ευρώ.

Η Μαδρίτη ωστόσο οδηγεί την ανάπτυξη του RevPAR κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, φθάνοντας τα 91,67 ευρώ από 79,67 ευρώ πέρυσι, αυξημένα κατά 15,1%. Επιπλέον το Αλικάντε και η Σεβίλλη είναι κάποιοι προορισμοί που έχει αυξηθεί περισσότερο από 10%, 15% και 11,1% αντίστοιχα.

Παράλληλα, , σύμφωνα με τη μελέτη, οι Κανάριοι Νήσοι και οι Βαλεαρίδες Νήσοι έχουν μειώσει κατά 4% και 3,6% το όριο RevPAR, με απόκλιση της ζήτησης από άλλες ανταγωνιστικές χώρες όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και το Ισραήλ.

Η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Μαρμπέλα είναι οι πόλεις με την υψηλότερη μέση ημερήσια τιμή.

Η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Μαρμπέλα είναι οι πόλεις όπου η μέση ημερήσια τιμή (ADR) των ξενοδοχείων έχει αυξηθεί περισσότερο, με αύξηση 13,2%, 6,5% και 2,8% αντίστοιχα. Η Μάλαγα, η Σεβίλλη και η Βαλένθια παρουσίασαν επίσης αύξηση της τάξης του 5% στην ADR, ενώ οι Βαλεαρίδες και Κανάριοι Νήσοι παρουσιάζουν μείωση σχεδόν κατά 2%.

Η  Ισπανία έχει συνολική αύξηση κατά 5,3% στην ADR, μια ανοδική τάση που θα μπορούσε να εδραιωθεί κατά το υπόλοιπο έτος, περιμένοντας τις εξελίξεις για  προορισμούς που  μπορεί να επηρεαστούν περισσότερο από την επίδραση του «Brexit» και την ανάκαμψη από άλλες ανταγωνιστικές χώρες.

Όσον αφορά στις κρατήσεις, η Μάλαγα είναι η πόλη με τα υψηλότερα ποσοστά πληρότητας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, που υπερβαίνει το 80%. Ακολουθούν, με αυτή τη σειρά, η Σεβίλλη, η Βαρκελώνη, οι Κανάριες Νήσοι και η Μαδρίτη, με πάνω από το 75%.

Σε ποσοστά και σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η Βαρκελώνη ήταν η πόλη με την υψηλότερη ανάπτυξη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018, με αύξηση κατά 5,8%. Η πόλη έχει ανακτήσει τα ποσοστά πληρότητας, τα οποία έχουν επίσης ενισχύσει την ADR και την RevPAR χάρη στην ανάκαμψη του τουρισμού αναψυχής που επέστρεψε μετά την πτώση στα τέλη του 2017 λόγω κυρίως της πολιτικής κατάστασης.

Γενικά, οι περισσότεροι προορισμοί έχουν καταγράψει κρατήσεις άνω του 70%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας