Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα JOBSbnb.com εξειδικεύεται σε προσωπικό που αναζητεί εργασία στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, ενώ υπόσχεται στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις ότι μπορούν να βρουν υπαλλήλους μέσα σε -μόλις- 5 λεπτά!

Ποια η πρόταση της e-πλατφόρμας JOBSbnb.com

JOBSbnb.comΛύση στην ταχεία εύρεση και πρόσληψη προσωπικού στον τουρισμό και στην εστίαση επιδιώκει να προσφέρει η ηλεκτρονική πλατφόρμα JOBSbnb.com, που ξεκίνησε να λειτουργεί φέτος. Πρόκειται για ένα ελληνικό app το οποίο «παντρεύει» εργαζόμενους κι εργοδότες, ώστε να συνεργαστούν αγαστά, καλύπτοντας κενές θέσεις εργασίας. Μάλιστα, υιοθετώντας μια καινοτόμο διαδικασία, μια επιχείρηση μπορεί μέσω της αξιοποίησης φίλτρων να αναζητήσει γρήγορα προσωπικό, χωρίς να καταχωρίσει αγγελία, και να στείλει μήνυμα στους ενδιαφερόμενους, κλείνοντας συνεντεύξεις μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας. Η εφαρμογή JOBSbnb απευθύνεται αποκλειστικά στους δύο κλάδους του τουρισμού και της εστίασης.

Τα στελέχη της JOBSbnb προχώρησαν στην ανάπτυξη και διάθεση του application, καθώς στους προαναφερθέντες επαγγελματικούς κλάδους συχνά-πυκνά γίνονται προσλήψεις κι αποχωρήσεις εργαζομένων, ενώ έντονο είναι πάντα και το ζήτημα της εποχικότητας. Στόχος του app είναι να μειωθεί καταλυτικά ο χρόνος αναζήτησης κι εύρεσης προσωπικού για τους καίριας σημασίας κλάδους του τουρισμού και της εστίασης. Η πλατφόρμα απευθύνεται αφενός στις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό αφετέρου σε όσους και όσες αναζητούν εργασία στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο.

Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι μπορούν να δημιουργήσουν δωρεάν προφίλ στην JOBSbnb, δηλώνοντας την ειδικότητά τους, την περιοχή, τις ώρες κι ημέρες που επιθυμούν να εργαστούν, την προϋπηρεσία και το ημερομίσθιο που προσδοκούν. Σύμφωνα με στοιχεία της JOBSbnb, κάτι παραπάνω από 30.000 εργαζόμενοι έχουν ήδη εγγραφεί στην πλατφόρμα, καλύπτοντας περισσότερες από 50 ειδικότητες, όπως σερβιτόρος, barista, σεφ, ταμίας, delivery, bartender, τυλιχτής-ψήστης, καμαριέρα, ρεσεψιονίστ, αλλά κι ακόμη πιο εξειδικευμένο προσωπικό, όπως οροφοκόμος, ναυαγοσώστης, μασέρ, μετρ, σομελιέ, σκίπερ, παρκαδόρος, disk jockey κ.ά.

Η μείωση του χρόνου που απαιτείται για την εύρεση προσωπικού είναι το μεγάλο ατού της εφαρμογής.

Πώς λειτουργεί

Ο υπεύθυνος της επιχείρησης που ψάχνει να καλύψει τις κενές θέσεις που έχει στο στελεχιακό δυναμικό του μπαίνει στην πλατφόρμα, θέτει τα φίλτρα που επιθυμεί (λ.χ. ειδικότητα, ώρες και ημέρες απασχόλησης κ.ά.) και στη συνέχεια πραγματοποιεί αναζήτηση. Σε πραγματικό χρόνο, λοιπόν, εντοπίζει προσωπικό στην περιοχή του που ταιριάζει με όσες προϋποθέσεις έχει θέσει εκ των προτέρων και μπορεί να εργαστεί. Στη συνέχεια, μπορεί να προχωρήσει σε συνέντευξη με τον ενδιαφερόμενο εργαζόμενο, ώστε να διαπιστώσει και ιδίοις όμμασι εάν τα προσόντα κι η εμπειρία που διαθέτει συνοδεύονται από μια αντίστοιχα θελκτική προσωπικότητα.

Σύμφωνα με την JOBSbnb, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες λειτουργίας της, πάνω από 850 επιχειρήσεις εμπιστεύτηκαν την εφαρμογή, τουλάχιστον 3.200 αναζητήσεις εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν, οι οποίες με τη σειρά τους απέδωσαν 54.000 επιλογές κι εν τέλει ολοκληρώθηκαν σχεδόν 800 προσλήψεις! Δίχως άλλο, η μείωση του χρόνου που απαιτείται για την εύρεση προσωπικού αποτελεί και το μεγάλο πλεονέκτημα της εφαρμογής. Η καταχώριση μιας αγγελίας απαιτεί αναμονή έως ότου προκύψει η ανάλογη ανταπόκριση. Στην περίπτωση, όμως, του JOBSbnb υπάρχει μια βάση δεδομένων με υποψήφιους εργαζόμενους που μπορούν να εντοπιστούν σε χρόνο-ρεκόρ!

Όπως αναφέρουν τα στελέχη της JOBSbnb, το 98% των επιχειρήσεων που χρησιμοποίησε την εφαρμογή έκλεισε πάνω από 4 συνεντεύξεις με εξειδικευμένο προσωπικό σε λιγότερο από 5 λεπτά, από τη στιγμή που υλοποίησε τη διαδικασία της αναζήτησης.

Δυνατότητα αξιολόγησης

Μία εξίσου σημαντική υπηρεσία που παρέχει η JOBSbnb είναι η δυνατότητα που δίνει στις επιχειρήσεις να βαθμολογήσουν τους υπαλλήλους για τις υπηρεσίες τους, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει και στο προσωπικό να βαθμολογήσει τις επιχειρήσεις, με βάση την εμπειρία που είχαν από την όλη συνεργασία. Λειτουργία που επιτρέπει την «ανίχνευση» πρόσθετων χαρακτηριστικών για κάθε υποψήφιο εργαζόμενο κι επιχείρηση, ώστε η αναζήτηση κι εν τέλει ανεύρεση του κατάλληλου ανθρώπου που ταιριάζει στην κατάλληλη θέση αποδεικνύεται στην πράξη ακόμη πιο γρήγορη όσο και στοχευμένη!

Η διαδικασία για τους εργαζόμενους

Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι μπορούν απολύτως δωρεάν να δημιουργήσουν το προφίλ τους στο JOBSbnb, κατεβάζοντας απλώς την εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο. Αυτή λειτουργεί τόσο σε iOS όσο και σε Android περιβάλλον. Στο προφίλ μπορούν να δηλώσουν ακόμη κι αναλυτικά τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως ΑΦΜ, ΑΜΑ, ΑΜΚΑ κ.ά., προκειμένου να διευκολύνουν τη διαδικασία πρόσληψής τους. Οι υπεύθυνοι της JOBSbnb έχουν επισημάνει ότι η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των υποψήφιων εργαζομένων και των επιχειρήσεων γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ιδιαίτερα αυστηρός νέος κανονισμός (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία προσωπικών δεδομένων. JOBSbnb.com

Επιπλέον, με αυτή τη διαδικασία διασφαλίζεται ότι οι χρήστες θα δημιουργήσουν επαγγελματικό προφίλ κι αποφεύγονται οι περιπλοκές για όλους όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να αποκατασταθούν επαγγελματικά στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης. Αφού ολοκληρωθεί η αναζήτηση εύρεσης προσωπικού από μέρους μιας επιχείρησης κι εφόσον επιλεγεί ο υποψήφιος εργαζόμενος, τότε εκείνος λαμβάνει ειδοποίηση, προκειμένου να κλείσει συνέντευξη. Σε πραγματικό χρόνο, με το πάτημα ενός κουμπιού, έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητά του ή ακόμη και να απορρίψει τη συγκεκριμένη πρόσκληση. JOBSbnb.com

App made in Greece

Η «σύλληψη» της ιδέας κι η δημιουργία του app της JOBSbnb είναι 100% ελληνική. Αναπτύχθηκε αποκλειστικά για την ελληνική τουριστική αγορά, προκειμένου να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες απασχόλησης που παρουσιάζονται στον τουρισμό και την εστίαση. Στόχος των δημιουργών και διαχειριστών της JOBSbnb είναι η εφαρμογή να αποτελέσει το βασικό εργαλείο για όσους εμπλέκονται στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο για την εύρεση εργασίας ή προσωπικού. Σε δεύτερο χρόνο, οι ιθύνοντες σχεδιάζουν να εξάγουν το JOBSbnb και σε κοντινές ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό να ενταχθούν υποψήφιοι που επιθυμούν να εργαστούν στην Ελλάδα, ώστε να καλυφτούν ανάγκες κυρίως της καλοκαιρινής σαιζόν που είναι κι η πιο απαιτητική. Επιπλέον, όπως επισημαίνει κι η ίδια η ομάδα της JOBSbnb, στόχος είναι η εφαρμογή να αφήσει θετικό κοινωνικό αποτύπωμα στον ιδιαίτερα επιβαρυμένο τομέα της εργασίας στη χώρα μας. JOBSbnb.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας