κάνναβη

Η κάνναβη στηρίζει με τον τρόπο της το τουριστικό προϊόν καθώς καταγράφεται ένα εντεινόμενο ρεύμα προς την κατεύθυνση της βιομηχανίας κάνναβης.

Για παράδειγμα, χώρες όπως η Ισπανία και ο Καναδάς, που επιτρέπουν την πώληση κάνναβης για προσωπική χρήση σε ειδικά αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις. Την ίδια στιγμή, ορισμένες Πολιτείες στις ΗΠΑ αναμένουν να γευτούν μια σημαντική ενίσχυση στις πωλήσεις κάνναβης που θα αποτελεί συνάρτηση του τουρισμού. Το Κολοράντο, λ.χ. που ως Πολιτεία δέχτηκε περισσότερους από 86 εκατομμύρια τουρίστες πέρυσι, αποτελεί μια από τις ελάχιστες γεωγραφικές περιοχές στις ΗΠΑ που έχουν νομιμοποιήσει πλήρως την κάνναβη.

Αγορά αξίας $146,4 δισ. μέχρι το τέλος του 2025!

Μάλιστα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που διενήργησε ο Τουριστικός Οργανισμός της εκεί Πολιτείας, κάτι παραπάνω από 15 εκατομμύρια τουρίστες ή αλλιώς το 15% του συνόλου των τουριστών που την επισκέφτηκαν, συμμετείχαν σε δραστηριότητες που ήταν σχετικές με την μαριχουάνα! Την ίδια στιγμή, το 5% όσων ταξίδεψαν στο Κολοράντο ανέφεραν ως αιτία του ταξιδιού τους λόγους που σχετίζονταν με την κάνναβη.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως σύμφωνα με στοιχεία της Grand View Research, η αξία της παγκόσμιας αγοράς μαριχουάνας ανήλθε στα επίπεδα των 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2016, ενώ αναμένεται να προσεγγίσει, ου μην και ξεπεράσει τα 146,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2025! Επιπροσθέτως, ο εν λόγω τομέας εκτιμάται πως θα σημειώσει ένα ιδιαίτερα ισχυρό ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης (CAGR) που θα ξεπεράσει το 34,6% κατά το χρονικό διάστημα από το 2018 μέχρι το 2025.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας