Κατσικάδης

Ο Σταύρος Κατσικάδης, παραμένει Πρόεδρος στην Ένωση Μαρινών Ελλάδας μετά την νέα σύνθεση του Δ.Σ.

Πιο αναλυτικά, ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019 οι αρχαιρεσίες της 14ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας με την εκλογή 7 μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Κατόπιν της συνεδρίασης η νέα σύνθεση του Δ.Σ. της Ένωσης έχει ως εξής:

  • Σταύρος Κατσικάδης, Μαρίνα Φλοίσβου, Πρόεδρος,
  • Ιωάννης Αλεξόπουλος – Αστήρ Mαρίνα Βουλιαγμένη, Αντιπρόεδρος,
  • Κωνσταντίνος Ασβέστης – Μαρίνα Καλαμάτας, Γενικός Γραμματέας,
  • Παναγιώτης Παππάς – Μαρίνα Αλίμου & Μαρίνα Αρετσού, Ταμίας,
  • Βασίλειος Τέφας – Κλεοπάτρα Μαρίνα Μέλος,
  • Σταύρος Αντωνακάς – Olympic Marine, Μέλος Και
  • Ιωάννης Κουτσοδόντης – Μαρίνα Ζέας, Μέλος

Ο Πρόεδρος Της Ένωσης Κ. Σταύρος Κατσικάδης, δήλωσε σχετικά με τη νέα σύνθεση του Δ.Σ.:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την νέα σύνθεση του Δ.Σ. της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, καθώς όλα τα εκλεγμένα μέλη μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα, το οποίο δεν είναι άλλο από το ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση των μαρινών ανά την Ελλάδα, να τους δώσουμε τη σημασία που τους αξίζει στο τουριστικό και οικονομικό περιβάλλον της χώρας και εν τέλει να αναδείξουμε περαιτέρω τις ευκαιρίες ανάπτυξης και επενδύσεων που προσφέρουν. Η Ένωση Μαρινών Ελλάδας έχει σκοπό να εντείνει τις προσπάθειες διαμόρφωσης ευνοϊκότερου οικονομικού και θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη του τομέα των τουριστικών λιμένων στην χώρα μας. Ζητήματα όπως η υπερφορολόγηση των σκαφών αναψυχής, η περιττή γραφειοκρατία και τα υψηλά μισθώματα που καταβάλλουν οι μαρίνες στο Δημόσιο μειώνουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται μαρίνες, πολλές εκ των οποίων καθίστανται μη βιώσιμες. Κατ’επέκταση πλήττεται η απασχόληση και οι επενδύσεις, καθώς κάθε σκάφος που αποχωρεί από τις ελληνικές μαρίνες μεταφράζεται σε ζημιά εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και απώλεια θέσεων εργασίας.

Η Ένωση Μαρινών Ελλάδας σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τις συναφείς επαγγελματικές ενώσεις, προτείνει συγκεκριμένες ενέργειες που στοχεύουν στην πρόοδο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Ελληνικού Θαλάσσιου Τουρισμού, τη βελτίωση της αγοράς και την αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας