Και ροζ και σοκολάτα Στο ερώτημα «Πόσους τύπους σοκολάτας μπορείτε να ονομάσετε;» η πλέον προφανής απάντηση που θα μπορούσατε να δώσετε είναι «γάλακτος, μαύρη
και λευκή». Μάλλον δεν γνωρίζετε πως υπάρχει άλλη μια: η ροζ–ρουμπινί!

Όχι, δεν υπάρχει κάποιο τυπογραφικό λάθος ή ενδεχομένως κάποια νοηματικού περιεχομένου αστοχία! Ροζ–ρουμπινί σοκολάτα, λοιπόν, μια εξέλιξη αρκούντως εντυπωσιακή, η οποία γνωρίζει σημαντική διείσδυση στους κόλπους των Instagramers!

Φυσικό χρώμα έπειτα από 80 χρόνια!

ροζ σοκολάταΗ έρευνα πραγματοποιήθηκε από μέρους της εταιρείας Barry Callebaut, που θεωρείται ως ο μεγαλύτερος επεξεργαστής κακάο σε παγκόσμιο επίπεδο κι εδρεύει –που αλλού;– στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Ένα από τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν από τις νέες εξελίξεις είναι πως το ροζ–ρουμπινί αποτελεί το πρώτο φυσικό χρώμα σοκολάτας εδώ και 8 δεκαετίες, ήτοι από την εποχή κατά την οποία η Nestlé αποκάλυψε τη λευκή σοκολάτα.

Η καινούργια σοκολάτα στηρίζεται σε κόκκους κακάο που αναπτύσσονται στην Ακτή του Ελεφαντοστού, τον Ισημερινό και τη Βραζιλία, ενώ δεν έχουν τροποποιηθεί γενετικά. Αντιθέτως, το ροζ χρώμα βρίσκεται με φυσικό τρόπο στους ίδιους τους κόκκους κακάο. Εάν αναρωτιέστε σχετικά με τη γεύση της, αυτή περιγράφεται από την εταιρεία ως «ένας συνδυασμός φρουτώδων καρπών και πλούσιας απαλότητας», ενώ όπως υπογραμμίζεται δεν έχουν προστεθεί τεχνητές γεύσεις μούρων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής.

Η αναδυόμενη τάση για χρωματιστές γεύσεις

Στελέχη της διεθνούς αγοράς υποστηρίζουν πως η σοκολάτα αυτής της νέας χρωματικής μορφής έρχεται στην αγορά την πλέον κατάλληλη στιγμή, καθώς τα τελευταία χρόνια το χρώμα έχει… εισβάλει και δη δυναμικά στον τομέα των τροφίμων, σε μια προσπάθεια για ένα διαφορετικό, όσο και περισσότερο ευφάνταστο, αποτέλεσμα, το οποίο περιβάλλεται από έντονη –γευστική, γνωστική κι οπτική– περιέργεια.

ροζ σοκολάταΠόσο μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία οι Millennials θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα απολύτως γευστικό αποτέλεσμα, το οποίο θα έχει χρωματιστεί με εντελώς φυσικό τρόπο!
Λαμβάνοντας υπόψη πως το καταναλωτικό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο επιδεικνύει εξαιρετικά ευαίσθητα αντανακλαστικά απέναντι στις υγιεινές τροφές, προϊόντα και συστατικά, αναζητώντας τα με ξεχωριστό ενδιαφέρον, η νέα πρόταση σοκολάτας αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, ώστε ο πελάτης να αντικαταστήσει τις ιδιαίτερα γλυκές και με τεχνητό τρόπο αρωματισμένες σοκολάτες φράουλας με μια καταφανώς πιο υγιεινή διάσταση και πρόταση. Την ίδια στιγμή, η ροζ–ρουμπινί σοκολάτα προσθέτει και μια νέα διάσταση στη συνολικότερη εμπειρία που βιώνει ο πελάτης–καταναλωτής, καθώς, πλέον, ικανοποιεί και την αίσθηση της όρασης! Και ροζ και σοκολάτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας