Από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου, η Παγκόσμια Έκθεση Ταξιδιωτικού Εμπορίου ΙΤΒ στο Βερολίνο, μέσω του ITB Career Center θα φέρει σε επαφή ανθρώπους που αναζητούν εργασία και διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού της τουριστικής βιομηχανίας.

Ειδικότερα, τα άτομα που αναζητούν εργασία μπορούν να επωφεληθούν από τις δωρεάν ατομικές συμβουλές σταδιοδρομίας και να ελέγξουν τις αιτήσεις τους με τους ειδικούς, οι οποίοι θα μοιραστούν γνώσεις και συμβουλές για τον προγραμματισμό της σταδιοδρομίας.

Είτε πρόκειται για φοιτητές, νέους επαγγελματίες, ασκούμενους, ειδικευμένους επαγγελματίες του τουρισμού ή οποιονδήποτε εργαζόμενο που επιθυμεί να αλλάξει σταδιοδρομία, η επίσκεψη στο ITB Career Center στην Αίθουσα 4.1, μπορεί να προσφέρει νέες ευκαιρίες για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία . Εκτός από τη λήψη ολοκληρωμένων επαγγελματικών συμβουλών για ευκαιρίες σταδιοδρομίας και προηγμένη κατάρτιση, τα άτομα που αναζητούν εργασία θα μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με τους διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού και να συναντήσουν πιθανούς εργοδότες.

Στο ITB Career Center, θα γίνουν παρουσιάσεις από περίπου 20 πανεπιστήμια, κολέγια, επαγγελματικές ακαδημίες και παρόχους υπηρεσιών από τη Γερμανία και άλλες χώρες, που φημίζονται για την προηγμένη εκπαίδευση στον τουριστικό κλάδο. Παράλληλα, οι υποψήφιοι εργοδότες θα βρίσκονται στην περιοχή προσλήψεων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, αποκλειστικού συνεργάτη του Κέντρου Καριέρας, στην Αίθουσα 4.1. Αυτές περιλαμβάνουν τη Διεθνή Υπηρεσία Τοποθέτησης (ZAV), τις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες Απασχόλησης (EURES), τα Fair Job Hotels, τη Seachefs, την Reisevor9, την easyboarding, την MSC Cruises και την DSR Hotel Holding. Τόσο η γαλλική εταιρεία ACCOR, όσο και η StepStone με την πλατφόρμα στρατολόγησης Hotelcareer θα εκπροσωπηθούν με τα δικά τους περίπτερα στην ίδια αίθουσα.

Στο περίπτερο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι νέοι επαγγελματίες μπορούν να λάβουν σημαντικές συμβουλές για το πώς να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας και να ελέγξουν τα έντυπά τους δωρεάν. Οι επισκέπτες που θα ανατρέξουν στο ITB Job Wall, θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν τη δουλειά των ονείρων τους, ανάμεσα σε περισσότερες από 100 κενές θέσεις εργασίας.

Για το ζήτημα αυτό, μεταξύ άλλων θα διεξαχθούν πολυάριθμες κεντρικές ομιλίες, συζητήσεις σε πάνελ και εισαγωγικές ομιλίες ενώ στο νέο ITB Lighthouse Stage, οι νέοι επαγγελματίες του τουρισμού μπορούν να αντλήσουν έμπνευση για τον προγραμματισμό της σταδιοδρομίας τους. Επίσης, σε διάφορες συνεδρίες, οι εκθέτες θα παρουσιάσουν θέματα για τη βιώσιμη ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο, παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών πρόσληψης και πανεπιστημιακά ερευνητικά έργα.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι στην Αίθουσα 7.1b, το συνεδριακό κομμάτι ITB Berlin θα επικεντρωθεί στις ελλείψεις δεξιοτήτων και εργατικού δυναμικού. Στις ενημερωτικές συνεδρίες, οι ειδικοί θα παρέχουν συμβουλές για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν περισσότερα για το πώς να επιτύχουν στον τουριστικό κλάδο.

Περαιτέρω, στο συνέδριο με τον τίτλο «Ζητείται επειγόντως προσωπικό», οι Καθ. Δρ. Heinz-Dieter Quack, καθηγητής Destination Management στο Ostfalia HaW, Dirk Binding, διευθυντής Ψηφιακής Οικονομίας, Υποδομών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο Γερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο (DIHK) και Otto Lindner, πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ξενοδόχων (IHA), θα συζητήσουν τις προκλήσεις που θέτει η έλλειψη δεξιοτήτων.

Τέλος, λαμβάνοντας ως παράδειγμα τρεις βέλτιστες πρακτικές, οι Stefanie Berk, CMO DB Fernverkehr, Christian Rex, γενικός διευθυντής, Paulinen Hof Seminarhotel και Michael Schumacher, Brand Partnership Lead Travel TikTok, θα δείξουν πώς οι νέες αφηγήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της έλλειψης δεξιοτήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας