ΚΕΘΙ

Το ΚΕΘΙ αξιοποιεί και επαναχρησιμοποιεί τα ανεκμετάλλευτα κτήρια του Υπουργείου Εργασίας μέσω ανοιχτής πρόσκλησης προς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με όρους κοινωνικής και οικονομικής ανταπόδοσης.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια των νέων του γραφείων στο ιστορικό κτίριο της οικογένειας Δεληγεώργη, στην οδό Πινδάρου 2, στο κέντρο της Αθήνας, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, Ελένη Σταματάκη, Εύη Καρακώστα, ο βουλευτής Γιάννης Τσιρώνης, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, η αντιδήμαρχος Αθήνας, πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων και πρώην Γενική Διευθύντρια του ΚΕΘΙ, Μαρία Στρατηγάκη, καθώς και πλήθος στελεχών και συνεργατών του φορέα.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΙ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, αφού συνεχάρη το Υπουργείο Εργασίας για τη σημαντική πρωτοβουλία, την οποία το ΚΕΘΙ αξιοποίησε, να θέσει προς επανάχρηση τα ανεκμετάλλευτα κτίριά του μέσω ανοιχτής πρόσκλησης προς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, έκανε ένα σύντομο απολογισμό της τετραετούς θητείας της Διοίκησης του Φορέα. Επισήμανε ότι κοινός παρονομαστής των πολιτικών στις οποίες έδωσε προτεραιότητα το Δ.Σ. του ΚΕΘΙ ήταν η γείωση των δράσεων του φορέα με την κοινωνία όπως και το να απευθυνθεί σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό.

Βασικοί προγραμματικοί άξονες του φορέα ήταν η επιμόρφωση γυναικών για την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στα κοινά, η επιμόρφωση δημοσιογράφων και εργαζόμενων στα ΜΜΕ για την εξάλειψη του σεξισμού και των έμφυλων διακρίσεων στο δημόσιο λόγο, η προώθηση των θεμάτων ισότητας στα σχολεία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, και η εξυπηρέτηση των γυναικών προσφύγων, κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, στο δίκτυο δομών της ΓΓΙΦ για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, μέσω της σύστασης ομάδας διερμηνέων. Κλείνοντας την ομιλία της, η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ, παρουσίασε την τρέχουσα έρευνα που διενεργεί ο φορέας αναφορικά με το εκλέγειν και εκλέγεσθαι των γυναικών όπως επίσης και μια μεγάλη πανελλαδική καμπάνια που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του ΚΕΘΙ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και τη ΓΓΙΦ, η οποία θα αφορά στην ενθάρρυνση των γυναικών να θέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές και θα ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο.

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου καλωσόρισε το ΚΕΘΙ στο ιστορικό κτίριο της οδού Πινδάρου ενώ σημείωσε ότι η μεταφορά του φορέα σε αυτό αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Εργασίας και των εποπτευόμενων φορέων του, με όρους κοινωνικής και οικονομικής ανταπόδοσης. Μόνο στην Αθήνα, το Υπουργείο μετράει ήδη την ενεργοποίηση 90 ακινήτων, τα οποία είχε παραλάβει κενά και αναξιοποίητα. Με το σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου, που επεκτείνεται σε όλη τη χώρα, επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας για το Δημόσιο, εξασφαλίζονται σημαντικά έσοδα για το ασφαλιστικό σύστημα και τον ΟΑΕΔ, δίνεται ζωή σε ολόκληρα τμήματα της πόλης που ήταν ερειπωμένα και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Κλείνοντας, η Υπουργός εξέφρασε τη σιγουριά της ότι η νέα στέγη του ΚΕΘΙ θα συμβάλλει στην ενίσχυση του πολύτιμου κοινωνικού έργου του, για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την άρση των έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων, σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για Θέματα Ισότητας των Φύλων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη τόνισε ότι τα εγκαίνια του νέου χώρου του ΚΕΘΙ σήμερα έρχονται να συμπληρώσουν μία σειρά πολύ θετικών εξελίξεων για την υπόθεση της Ισότητας των Φύλων στην χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας