κικίλιας κρήτη

Κοινό μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, έστειλαν στους κατοίκους της Κρήτης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο κ. Κικίλιας, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, συμμετείχε σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, παρουσία των τοπικών φορέων, προκειμένου να στείλει το μήνυμα της σοβαρότητας του εμβολιασμού. Επανέλαβε δε την ανάγκη η Κρήτη να πρωτοπορήσει στον εμβολιασμό, όπως κάνει και σε κάθε τομέα, και από τα Χανιά όπου βρέθηκε αλλά και από το Λασίθι.

Η “επιχείρηση πειθούς” των αναποφάσιστων και διστακτικών πολιτών ως προς τον εμβολιασμό τους συνεχίστηκε και χθες Πέμπτη διά στόματος του υπουργού Υγείας, ο οποίος ζήτησε να πρυτανεύσει η κοινή λογική και να σπεύσουν οι Κρητικοί να εμβολιαστούν.

Ο κ. Κικίλιας, αλλά και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα “Ελευθερία” και στην “ασπίδα” προστασίας που παρέχει στους πολίτες, ενώ ο υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, απευθυνόμενος στους συντοπίτες του, τόνισε πως είναι πλέον καθαρά στο χέρι τους να αποτρέψουν ενδεχόμενα νέα περιοριστικά μέτρα.

«Περιοδεύουμε εν μέσω τουριστικής περιόδου στην Κρήτη, για να στηρίξουμε τον εμβολιασμό, να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει όλη η ελληνική κοινωνία μαζί. Να θωρακιστεί, δηλαδή, υγειονομικά και με αυτό τον τρόπο να έχουμε το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα στην οικονομία μας, τον τουρισμό, την κοινωνική μας ζωή», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως «δίνουμε τη δυνατότητα πλέον σε δημοτικούς άρχοντες να συντάξουν λίστες είτε από χωριά είτε από κοινότητες είτε από απομακρυσμένους δήμους, και εμείς θα πάμε με κινητές ομάδες του υπουργείου Υγείας και εκεί θα εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας, μιας και θέλουμε να τους διευκολύνουμε. Στόχος μας να αυξήσουμε το ποσοστό των εμβολιασμένων και ειδικά των νέων ανθρώπων», τόνισε, με τον ίδιο να υπενθυμίζει τον κίνδυνο των μεταλλάξεων. «Η Κρήτη και το Ρέθυμνο έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, ο οποίος μπορεί να κρατήσει μέχρι και το φθινόπωρο, ακόμα μέχρι και Νοέμβρη.

 Η Κρήτη, μια ευλογημένη περιοχή, και το Ρέθυμνο με τις εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες προσφέρουν μια πολύ μεγάλη γκάμα από υπηρεσίες και στους τουρίστες και στους Έλληνες που έρχονται εδώ, οπότε το δικό μας καθήκον είναι να αυξήσουμε αυτές τις πιθανότητες ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα η κατάσταση μέχρι να ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος εν μέσω της πανδημίας», εξήγησε, ενώ επανέλαβε πολλές φορές ότι το σύνθημα είναι: «Εμβόλια, εμβόλια και ξανά εμβόλια για όλους».

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουλίου ξεκινάει και το πρόγραμμα εμβολιασμού και των κατάκοιτων με κατ’ οίκον επισκέψεις για το εμβόλιο Johnson & Johnson από συγκεκριμένα χωριά και κοινότητες που ήδη έχουν εγκριθεί. Το πρόγραμμα ξεκινά από την Κρήτη και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας