«Η ελληνική Κυβέρνηση μελετά τρόπους για τη στήριξη των τουριστικών γραφείων και των ξενοδοχείων που έχουν ως κύρια ενασχόληση τη ρωσική και ουκρανική τουριστική αγορά», δήλωσε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «Η μεγάλη μας βιομηχανία, ο Τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή η κύρια πηγή εσόδων για το 2002 για την ελληνική οικονομία, τη μέση ελληνική οικογένεια, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

«Η ρωσική αγορά εκπροσωπεί ένα μικρό μέρος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Μέσα στη κρίση της πανδημίας είχαμε 50.000 επισκέπτες από την Ρωσία το 2020 και 120.000 επισκέπτες το 2021, που απέφεραν περίπου στα 300 εκ. ευρώ από τα 10,6 δις έσοδα που είχαμε το 2021 από τον τουρισμό», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε επίσης ότι «Με ξεχωριστή στρατηγική για κάθε χώρα σε ό,τι έχει να κάνει με την προσέλκυση επισκεπτών. Βήμα-βήμα, μέρα-μέρα, εβδομάδα-εβδομάδα, είναι υποχρέωσή μας να παλεύουμε, να αγωνιζόμαστε και να οργανώνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση ταξιδιωτών στη χώρα».

Όπως διευκρίνισε, «Ανοίγει μετά από 2 χρόνια η Αυστραλία. Ο Αυστραλός Πρέσβης μού είπε ότι θα είναι πολύ μεγάλη η προσέλευση και ομογενών και ταξιδιωτών και τουριστών από την Αυστραλία. Είμαστε ενδεχομένως ο νούμερο ένα προορισμός τους. Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από τον Καναδά στις 2 Απριλίου. Ξεκίνησαν στις 7 Μαρτίου οι πτήσεις από τις Η.Π.Α. 9 απευθείας πτήσεις καθημερινά από τις Η.Π.Α., με προοπτική να αυξηθούν και άλλο, με 3.000 ταξιδιώτες εβδομαδιαίως».

«Πετύχαμε φέτος σημαντική αύξηση της κρουαζιέρας, αύξηση των προορισμών, αύξηση του home port. Από τα τέλη Φεβρουαρίου είχαμε τα πρώτα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη Έχουμε πολύ ισχυρά μηνύματα από τη βρετανική και τη γαλλική αγορά. Θα μιλήσω αύριο το πρωί στο Λουτράκι σε πάνω από χίλιους tour operators από τη Γαλλία, που είναι πολύ ισχυροί. Στις σκανδιναβικές χώρες, η Ελλάδα είναι επίσης ένα ισχυρό trend», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας