Τη σημασία που έχει για το ελληνικό τουριστικό προϊόν η χθεσινή συμφωνία στο Ecofin, που δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να εφαρμόσει μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

«Δέχθηκε το ECOFIN και από το 2025 επιστρέφου

με σε μείωση μέχρι 30% στον ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας, όχι μόνο στα πέντε νησιά στα οποία συνέβαινε αυτό κατ’ εξαίρεση λόγω προσφυγικού, σε όλα τα νησιά μας, αν αυτό το επιτρέπει το δημοσιονομικό περιθώριο το της χώρας. Αυτή είναι μία πάρα πολύ σημαντική είδηση και δίνει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν» ανέφερε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Έχοντας ταξιδέψει στα περισσότερα νησιά, τουριστικούς προορισμούς, είναι αυτό το οποίο ακούω από τους επαγγελματίες σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας με τις χώρες από τις οποίες προσπαθούμε ουσιαστικά να διεκδικήσουμε μεγαλύτερη πίτα στον τουρισμό» πρόσθεσε ο υπουργός Τουρισμού.

Όπως σημείωσε, «όλοι ζητούν μειωμένο ΦΠΑ στον τουρισμό για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μπορούμε έτσι να προσφέρουμε καλές, πιο ποιοτικές υπηρεσίες, να είμαστε πιο ελκυστικοί στους ταξιδιώτες».

Ανέφερε ακόμη πως «τα ποσοστά των κρατήσεων μάς γεμίζουν ικανοποίηση και περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη κινητικότητα και δουλεύουμε σκληρά για το 2022».

Οι στόχοι του υπουργείου, τόνισε, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η στήριξη των χειμερινών προορισμών και του city break. «Ο στρατηγικός στόχος μας της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και της στήριξης των χειμερινών προορισμών και του city break, νομίζω ότι θα ευοδωθεί φέτος. Σε λίγες μέρες θα βγει η καμπάνια του ΕΟΤ για τους χειμερινούς προορισμούς σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία. Θα ακολουθήσει καμπάνια για το citybreak, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες πόλεις. Θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να στηρίξουμε τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας» σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας