Κινητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού για την Χαλκιδική – Διαρκείς επαφές με τις πρεσβείες Ρωσίας, Ρουμανίας και Τσεχίας

Στα πλαίσια της άμεσης όσο και ευρείας κινητοποίησης των κρατικών Αρχών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κακοκαιρίας που έπληξε χθες αργά το βράδυ την Χαλκιδική, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού έχει προβεί σε μια σειρά από ενέργειες με διττό σκοπό: Αφενός μεν την δραστική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της φονικής καταιγίδας και αφετέρου δε την δυναμική διαχείριση της κρίσης σε επίπεδο τουριστών που ήδη βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και απέναντι σε όσους έχουν προγραμματίσει να την επισκεφτούν κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

 

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Καθώς οι έξι από τους συνολικά επτά νεκρούς ήταν τουρίστες, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός, Μάνος Κόνσολας, έδωσαν εντολή  στον ΕΟΤ αναφορικά με την άμεση κινητοποίηση των γραφείων εξωτερικού, προκειμένου να ενημερώσουν συγκροτημένα και με νηφαλιότητα τους τουρίστες για την σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης και κατ’ επέκταση της έλλειψης ικανών λόγων για την διακοπή ή την αναβολή των διακοπών τους στη Χαλκιδική.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Θεοχάρης βρίσκεται σε ανοικτή και διαρκή επικοινωνία με τις πρεσβείες των χωρών από τις οποίες προέρχονται τα θύματα, παρέχοντας τις σχετικές διαβεβαιώσεις σχετικά με το γεγονός ότι η Ελληνική Πολιτεία στέκεται ήδη ως αρωγός σε όσους δοκιμάστηκαν από την ακραία θεομηνία που έπληξε την Χαλκιδική.

Επιπροσθέτως, και κατόπιν σχετικών οδηγιών από μέρους της ηγεσίας του υπουργείου, οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και την Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησαν επιτόπιους ελέγχους καταγραφής των ζημιών ώστε να συμβάλλουν στην ταχύτερη αποκατάστασή τους.

Κινούμενος στο ίδιο οργανωμένο πλαίσιο, ο κ. Θεοχάρης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής (ΕΞΧ), Γρηγόρη Τάσιο ο οποίος τον ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση, επιβεβαιώνοντας πώς δεν υπάρχουν ζημιές σε κτηριακές υποδομές ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων.

Σε όλες του τις επικοινωνίες ο υπουργός υπογράμμιζε την άμεση όσο και συγκροτημένη κινητοποίηση των αρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.

Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τα θύματα, και την συμπαράσταση τους σε όσους επλήγησαν από τις καταστροφές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας