Συλλογική Σύμβαση

Θετικές οι εντυπώσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο από την Νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Μετά την υπογραφή της νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τις εργασιακές σχέσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο την Τετάρτη 28 Μαρτίου οι εντυπώσεις από το περιεχόμενο της κρίνονται ως θετικές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ), μετά την αποδοχή σχετικής πρότασης μεσολάβησης στο πλαίσιο του ΟΜΕΔ συνυπέγραψαν την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που μεταξύ άλλων συμφωνεί και την αύξηση του κατώτατου μισθού και για τα δύο έτη ισχύος της σύμβασης.

Η συμφωνία θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2018 έως 31/12/2019  προβλέποντας την αύξηση κατά 1,5% του κατώτατου μισθού στα ξενοδοχεία από 1/1/2018 και την επιπλέον αύξηση κατά 1,5% από 1/1/2019. Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε πως αυτή η Νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αποδεικνύει στην πράξη πως ο διάλογος και η συνεννόηση μπορούν να δίνουν λύσεις με θετικό πρόσημο για όλους.

Συλλογική Σύμβαση

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος δήλωσε σχετικά:

«Με την υπογραφή της συμφωνίας, ο ΣΕΤΕ επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να αναλάβει πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την απασχόληση στη χώρα. Παρά την κρίση, ο τουρισμός κατά την περίοδο αιχμής του αντιπροσωπεύει το 30% όλων των θέσεων εργασίας εστιάζοντας πρωτίστως σε ομάδες με περιορισμένες ευκαιρίες απασχόλησης, όπως οι νέοι και οι γυναίκες. Μέχρι στιγμής οι ενδείξεις δείχνουν θετική σεζόν με τον τουρισμό να είναι ο πιο δυναμικός τομέας για την καταπολέμηση της ανεργίας».

Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή είναι η τέταρτη Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφουν οι δύο πλευρές, από το 2012, η οποία διατηρεί το σύνολο των επιδομάτων και των θεσμικών διασφαλίσεων των προηγουμένων Συμβάσεων και για την τρίτη, κατά σειρά, που προβλέπει αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων ενώ αυτή .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας