Κομισιόν, rapid test

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιταχύνει τη δράση της στον τομέα της διάγνωσης με την έκδοση σύστασης σχετικά με τη χρήση γρήγορων τεστ αντιγόνων (rapid test) και την αύξηση της ικανότητας διενέργειας διαγνωστικών τεστ.

Συγκεκριμένα η Κομισιόν εξέδωσε σύσταση σχετικά με τη χρήση γρήγορων τεστ αντιγόνων για τη διάγνωση της νόσου COVID-19, προκειμένου να διασφαλιστεί η ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων και η ομαλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς. Η σύσταση περιέχει οδηγίες σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των γρήγορων τεστ αντιγόνων, πότε είναι κατάλληλη η χρήση τους και ποιοι θα πρέπει να τα διενεργούν, και παράλληλα ζητά την αμοιβαία αναγνώριση των τεστ και των αποτελεσμάτων τους. Αποτελεί συνέχεια της σύστασης της Επιτροπής της 28ης Οκτωβρίου, με σκοπό να διασφαλιστεί μία κοινή προσέγγιση και αποτελεσματικότερες στρατηγικές διαγνωστικών τεστ σε όλη την ΕΕ.

Να σημειωθεί πως η ενιαία αντιμετώπιση αποτελεί καίριο αίτημα του τουριστικού κλάδου στην Ευρώπη. Πρόσφατα έστειλε και ο ΣΕΤΕ επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία ζητεί ακριβώς να υπάρξει μια κοινή πολιτική για τα ταξίδια και τον τουρισμό στην Ευρώπη, αλλά και για την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων. Το ίδιο αίτημα έχει εκφραστεί και από την ελληνική κυβέρνηση. Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σημείωσε πρόσφατα μιλώντας στην έκθεση WTM ότι τα rapid test μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη και στην χώρα μας. Βασική προϋπόθεση για αυτό, πέρα από τις συστάσεις της Κομισιόν, είναι να συμφωνήσουν στην κοινή πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα ταξίδια το σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας