Κόντρα Ξενοδόχων–Περιφερειάρχη στην Κέρκυρα

Ιδιαίτερα έντονη είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ξενοδόχων-Περιφερειάρχη στην Κέρκυρα.

Κόντρα έχει ξεσπάσει, με εκατέρωθεν δηλώσεις, στην Κέρκυρα, μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων και του Περιφερειάρχη. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων αναφέρει:

«Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μια σύσκεψη για την επιστροφή του Νότου της Κέρκυρας στην κανονικότητα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας αποφάσισε να μην παρευρεθεί διότι έκρινε ότι χωρίς την παρουσία των φορέων της Λευκίμμης δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για επιστροφή στην κανονικότητα. Με έκπληξη μας ενημερωθήκαμε αργά χθες το βράδυ ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, βάλει κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας. Μας προκαλεί θλίψη πραγματικά το κείμενο διότι διαπιστώνουμε ότι έχει χαθεί η αίσθηση της ευθύνης. Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας είναι Επαγγελματικό Σωματείο με Μέλη που βρίσκονται στην Περιφέρεια του Νομού Κερκύρας. Σκοπός της είναι η διαφύλαξη, η μελέτη, η προαγωγή των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των Μελών της, στα πλαίσια εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου, όπως απορρέει από το Άρθρο 2 του καταστατικού της, παράγραφος ‘ΙΔ. Η ανάπτυξη και βελτίωση της τουριστικής συνείδησης των φορέων των τοπικών αρχών των ΟΤΑ και βελτίωση της τουριστικής υποδομής της περιοχής (λ.χ. οδικό δίκτυο, λιμένες, βιολογικοί καθαρισμοί κτλ.). Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, ενδιαφερόμαστε για τις υποδομές μας και κυρίως για την προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς. Για αυτό με συνέπεια σε όλες μας τις συναντήσεις τονίσαμε στο κύριο Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, ότι οι υποδομές μας χρήζουν βελτίωσης και κυρίως άμεσα του οδικού μας δικτύου. Όλα αυτά που αναφέρει ο κύριος Περιφερειάρχης θα μπορούσε να μας τα γνωστοποιήσει ως όφειλε, εγγράφως και όχι να τα αναρτά στα social media. Γνωρίζει ο ίδιος καλύτερα από εμάς ότι ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου και της Νομιμότητας. Από την εξουσία του απορρέει η διασφάλιση της με κάθε νόμιμο μέσο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Κόντρα Ξενοδόχων–Περιφερειάρχη στην Κέρκυρα

«Ενοχλεί που ενδιαφερόμαστε»

Η ανακοίνωση των Ξενοδόχων Κέρκυρας δεν τελειώνει εδώ αντιθέτως συνεχίζει πιο αναλυτικά και καυστικά κάνοντας προσωπική αναφορά στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενοχλεί τον κύριο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων που ενδιαφερόμαστε για την Κέρκυρα μας. Μας υποδεικνύει με την ανάρτηση του να μείνουμε στα του οίκου μας και δηλώνουμε στον ίδιο και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο οίκος μας είναι Η ΚΕΡΚΥΡΑ, στον οίκο μας λοιπόν καλούμε χιλιάδες φιλοξενούμενους για να περάσουν μοναδικές στιγμές και να φύγουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Μπορούν να μας καταλογίσουν πολλά και γνωρίζουμε και τους λόγους για τους οποίους το κάνουν, αλλά να μας βάλουν και πολιτική ταμπέλα είναι τουλάχιστον κωμικό. Συνεχίζουμε να δηλώνουμε προς όλους, Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ!».

Ο Περιφερειάρχης Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, έγραψε:

«Tο ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, μετά την …εμπεριστατωμένη και απολύτως σχετική με το αντικείμενο της παρέμβαση όπου εκφράζει την οδύνη της για την δήθεν καταστροφή του Ελαιώνα της Κέρκυρας, αποφάσισε, σε ρόλο δημόσιου κατήγορου, να υποδείξει σε όλους τους υπόλοιπους τις υποχρεώσεις τους αποδίδοντας ευθύνες δεξιά και αριστερά! Μήπως οι κύριοι του ΔΣ πρέπει πρώτα να ασχοληθούν με τα του «οίκου» τους; Να ασχοληθούν, για παράδειγμα, με τις υποχρεώσεις τους στην διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων; Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είχε να μας ενημερώσουν για την ποιότητα λειτουργίας των βιολογικών τους καθαρισμών και του αποχετευτικού τους συστήματος. Ακόμη θα είχε ενδιαφέρον να μας ενημερώσουν για την ποιότητα λειτουργίας των συστημάτων ύδρευσης που χρησιμοποιούν. Εκτός κι αν θεωρούν ότι μπορούν να είναι μόνο τιμητές των άλλων ή το χειρότερο να χρησιμοποιούν την Ένωση Ξενοδόχων ως γραφείο τύπου κομματικών και πολιτικών συμφερόντων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας