Κορυφαίες συμμετοχές στο Sailing Marathon

Στο Sailing Marathon αναμένεται να συγκεντρωθούν και φέτος κορυφαίες συμμετοχές αθλητών.

Το Sailing Marathon πρόκειται να διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, στο Μικρολίμανο Πειραιά και θα διοργανωθεί από τον ιστορικότερο ελληνικό όμιλο, τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Στην ιστορική διοργάνωση Sailing Marathon αναμένεται να λάβουν μέρος κορυφαίοι Έλληνες, σε έναν αγώνα μοναδικών συγκινήσεων.

Το ιδιαίτερο με το Sailing Marathon είναι ότι στην ίδια γραμμή εκκίνησης βρίσκονται σκάφη διαφορετικών ιστιοπλοϊκών κατηγοριών ενώ η κοινή εκκίνηση θα ενώσει όλες τις γενιές της ελληνικής ιστιοπλοΐας, σε μία διαδρομή 12 ναυτικών μιλίων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή τη χρονιά, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να πάρουν μέρος σκάφη από 22 κατηγορίες, τύπου dinghy, Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές, αυξημένων απαιτήσεων και δεξιοτήτων. Το όριο των συμμετοχών, για λόγους ασφαλείας, θα είναι 250 σκάφη και οι εγγραφές αναμένεται να καλυφθούν σύντομα.

Κορυφαίες συμμετοχές

Στην πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, διοργάνωση θα βρεθεί και εφέτος η Αιμιλία Τσουλφά, «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2004 και, μάλιστα, με την οικογένειά της. Σημειώνεται ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οι Σοφία Μπεκατώρου – Αιμιλία Τσουλφά, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 470. Στη συνέχεια, η, όπως την αποκαλούν στον χώρο της ιστιοπλοΐας, Μίλη, έκανε οικογένεια και μύησε τις τρεις κόρες της στο άθλημα. Στο «Sailing Marathon 2016» είχε αγωνιστεί στο ίδιο σκάφος με τον αδελφό της Θοδωρή Τσουλφά, διακεκριμένο ιστιοπλόο με πολλές διακρίσεις σε τρίγωνο και ανοικτή θάλασσα. «Πάντα απολαμβάνω να τρέχω με τον αδελφό μου. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα που δημιουργεί στον αγώνα αλλά και ο χειρισμός και η στρατηγική του ως κυβερνήτης. Το 2016 ζήσαμε μία πολύ όμορφη εμπειρία. Αγωνιστήκαμε ως οικογένεια και χαιρόμαστε να μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας την αγάπη μας για την ιστιοπλοΐα», δήλωσε η Αιμιλία Τσουλφά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας