Κρήτη

Πρώτος σε προτίμηση προορισμός για οικογενειακές διακοπές είναι η Κρήτη για τους Βρετανούς σύμφωνα με μελέτη του εξειδικευμένου ΟΤΑ, On the Beach.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι η Κρήτη που υποδέχεται περισσότερους από 4 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο – βρέθηκε στην πρώτη θέση με δείκτη 85,2/100) και όχι άδικα καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό οικογενειακών υδάτινων και θεματικών πάρκων (10) από όλους τους προορισμούς της μελέτης και απολαμβάνει μέση θερμοκρασία 24Ο C κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Μελέτη του εξειδικευμένου ΟΤΑ On the Beach, υπολόγισε και κατέταξε τους κορυφαίους 50 προορισμούς οικογενειακών διακοπών στην Ευρώπη – σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους γονείς.

Ο δείκτης Family Beach Index, ο οποίος απαριθμεί τους πιο οικογενειακούς προορισμούς της Ευρώπης, τοποθετεί το νησί της Κρήτης στην κορυφή, με το online ταξιδιωτικό πρακτορείο να συγκρίνει τους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη σε 10 χώρες (Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία και Τουρκία), εξετάζοντας πέντε κριτήρια, τα οποία ξεχωρίζουν οι ίδιοι οι γονείς όταν επιλέγουν προορισμό διακοπών.

Στους 50 πρώτους προορισμούς περιλαμβάνονται ακόμη η Κέρκυρα (Νο8), η Αθηναϊκή Ριβιέρα (Νο16), Κεφαλονιά (Νο23), η Σαντορίνη (Νο32), η Κως (Νο34), η Σκιάθος (Νο38), η Ζάκυνθος (Νο39), η Μύκονος (Νο40), η Ρόδος (Νο41) και η Χαλκιδική (Νο44).

Τα κριτήρια που υπολόγισε το Family Beach Index ήταν συνδυασμένα και σταθμισμένα για να υπολογίσουν ένα συνολικό σκορ 100/100 είναι η μέση θερμοκρασία, η μέση θερμοκρασία θάλασσας, τα οικογενειακά αξιοθέατα (υδάτινα και θεματικά πάρκα), την διάρκεια πτήσης και το μέσο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια κατά τη διάρκεια του 2018.

Στη δεύτερη θέση πίσω από την Κρήτη – και πρώτη στη μακρά λίστα των ισπανικών προορισμών μεταξύ των 50 κορυφαίων – είναι η περιοχή Costa Blanca, ως ο δεύτερος πιο φιλικός για την οικογένεια παραλιακός προορισμός στην Ευρώπη, με βαθμολογία 84,3, λόγω της σύντομης διάρκειας πτήσης από το Ην. Βασίλειο, τις θερμές θερμοκρασίες της θάλασσας και του αέρα, και μεγάλο αριθμό υδάτινων και θεματικών πάρκων (7).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας