Λευκάδα

Ο στόχος να καθιερωθεί η Λευκάδα σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο, η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και η διασύνδεσή του με νέα θεματικά προϊόντα τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Υπουργός Τουρισμού με φορείς του νησιού.

Πιο αναλυτικά, η κα Έλενα Κουντουρά, πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού με το Δήμαρχο, κ. Κώστα Δρακονταειδή, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λευκάδας, κ. Θεόδωρο Χαλικιά και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, καθώς και αντιδημάρχους του Δήμου Λευκάδας .

Η Υπουργός τόνισε ότι με τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας, το αεροδρόμιο του Άκτιου, που εξυπηρετεί τη Λευκάδα, κατάγραψε συνολικά την τελευταία τετραετία κατακόρυφη αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων κατά 60%, που οδήγησε σε ανάλογη αύξηση της τουριστικής κίνησης της Λευκάδας.

Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κώστας Δρακονταειδής, ενημέρωσε την Υπουργό για τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη της Λευκάδας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού, σε κορυφαίο προορισμό θαλάσσιου τουρισμού στη Μεσόγειο και της παρουσίασε το Σχέδιο Στρατηγικής ΟΧΕ Λευκάδας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με έμφαση στη Θαλάσσια Οικονομία, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 24 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το τουριστικό άλμα των Ιονίων Νήσων από το 2014 έως σήμερα με την κατακόρυφη άνοδο κατά 55% της τουριστικής κίνησης στους προορισμούς της Περιφέρειας κινητοποίησε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Συνολικά 13.304 επιπλέον κλίνες υψηλών κατηγοριών 4 και 5 αστέρων προστέθηκαν την τετραετία 2015-2018 στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας