Λιανός

Στα πλαίσια του Gastronomy Forum και στην ενότητα «Γαστρονομική ταυτότητα – Νάξος» μίλησε ο Δημήτρης Λιανός, Πρόεδρος Τουριστικής επιτροπής Νάξου & Μικρών Κυκλάδων & αντιδήμαρχος Νάξου.

Ο κύριος Λιανός μέσα από την ομιλία του τόνισε ότι η μαγειρική είναι η τέχνη της απόλαυσης.

Επίσης ανέδειξε τη Νάξο ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό λέγοντας ότι η ναξιακη κουζίνα συνδυάζει τα τοπικά προϊόντα που παράγονται στο νησί ,το ελαιόλαδο καθώς και τη σοφή χρήση μυρωδικών και βοτάνων που όλα αυτά αποτελούν τα βασικότερα συστατικά τις μεσογειακής διατροφής. Παράλληλα ,τόνισε πως τα τυριά (κεφαλοτύρι ,ξυρομιζύθρα γραβιέρα) αποτελούν την ναυαρχίδα της ναξιακη κουζίνας και όλα αυτά «δίνουν προβάδισμα στην Νάξο που την καθιστούν ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας