Η Turkish Airlines γιορτάζει την πρώτη πτήση Boeing 787-9 μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Heathrow στο Λονδίνου. Ο αερομεταφορέας έχει πρόσφατα εστιάσει την προσοχή του στο 787-9 και ήταν επιτυχία να ολοκληρώσει την εναρκτήρια πτήση του στην Αγγλική πρωτεύουσα με ένα αεροσκάφος που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, οι Turkish Airlines έχουν επενδύσει ένα τεράστιο ποσό στα Boeing 787-9, και πρόκειται να δεχθούν 30 Dreamliners τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο γενικός διευθυντής της Turkish Airlines, Celal Baykal, επιβεβαίωσε ότι το Dreamliner αποτελεί πλέον την ναυαρχίδα του αερομεταφορέα και είναι  στην ευχάριστη θέση να γιορτάσει τη διαδρομή Κωνσταντινούπολη-Λονδίνο.

«Η διαδρομή Λονδίνο προς Κωνσταντινούπολη είναι μεταξύ των πιο πολυσύχναστων στο δίκτυό μας την οποία και λειτουργούμε εδώ και 50 χρόνια, καλωσορίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες παραθεριστές και επαγγελματίες ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου«.

Ενώ η Turkish Airlines ολοκλήρωσε την πρώτη της πτήση στο Heathrow, το 787-9 Dreamliner θα πετάξει και σε άλλες διαδρομές στο άμεσο μέλλον. Οι προορισμοί για το αεροσκάφος περιλαμβάνουν τη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον, την Ατλάντα, το Ντουμπάι, το Άμστερνταμ και το Μπαλί.

Το Dreamliner πρόκειται να αντικαταστήσει το A330-300 στη γραμμή της Turkish Airlines από την Κωνσταντινούπολη στη Νέα Υόρκη. Αυτή η προγραμματισμένη αλλαγή λειτουργίας θα διαρκέσει σχεδόν ένα χρόνο από τώρα, ενώ η Turkish Airlines έχει ήδη ορίσει την 10η Αυγούστου 2020 ως καταληκτική ημερομηνία.

Πρόκειται για μια αρκετά ταχεία εξέλιξη στην πολιτική του αερομεταφορέα, καθώς το 787-9 έκανε την πρώτη του πτήση μόνο στα χρώματα της Turkish Airlines τον Ιούλιο. Το αεροσκάφος πέταξε, από την Κωνσταντινούπολη στο Μπαλί, φτάνοντας περίπου 45 λεπτά μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

Η απόφαση να καταστεί το 787-9 Dreamliner ναυαρχίδα της αεροπορικής εταιρείας έγινε το 2017. Αυτή τη στιγμή, η Turkish Airlines έχει ήδη αποκαλύψει ότι η παραγγελία ήταν για 40 από αυτά τα αεροσκάφη.

Ενώ αυτός ο αριθμός είναι ικανοποιητικός για να διασφαλίσει ότι το 787 θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις των τουρκικών αερογραμμών, δεν αρκεί για την αντικατάσταση του στόλου των A330 του αερομεταφορέα. Το Dreamliner θα λειτουργήσει σε μακρινές διαδρομές σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο τη βελτίωση των δραστηριοτήτων της Turkish Airlines σε αυτές τις περιοχές.

Ο σχεδιασμός του Boeing 787-9 Dreamliner δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις υπηρεσίες business class. Το τουρκικό αεροσκάφος διαθέτει ένα κρεβάτι 76 ιντσών και οθόνη HD 18 ιντσών για κάθε επιβάτη στις 30 του θέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας