Πόρτο Καρράς

Τον περασμένο Απρίλιο η εξαγορά του Πόρτο Καρράς από την Belterra Investments συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο ντιλ στον τουριστικό, ξενοδοχειακό τομέα, το οποίο ολοκληρώθηκε εν μέσω του lockdown έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις. Το ύψος της εξαγοράς ανήλθε στα 205 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα ιδιοκτησία αποφάσισε να μην ανοίξει το ξενοδοχειακό συγκρότημα, όχι μόνο φέτος αλλά και την επόμενη σεζόν με στόχο να ανακαινιστούν και να αναβαθμιστούν όλες οι υποδομές του συγκροτήματος. Το ποσό των επενδύσεων που θα γίνουν στην ξενοδοχειακή μονάδα αναμένεται να ξεπεράσει τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα όμως η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αναταράξεις στην Χαλκιδική και συγκεκριμένα στους εργαζόμενους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, καθώς το μέλλον τους κρίνεται αβέβαιο. Τοπικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν πως θα εκλείψουν την επόμενη διετία εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Χαλκιδική με την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης.

Τα σωματεία των εργαζομένων έχουν ήδη έρθει σε επαφή με βουλευτές της αντιπολίτευσης και διαφαίνεται πως η υπόθεση του Πόρτο Καρράς θα λάβει πολιτικές προεκτάσεις και θα αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της η Belterra φαίνεται να κατέληξε στην απόφαση της διετούς αναστολής λειτουργίας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος με σκοπό να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα και εμπόδια ο εκσυγχρονισμός των ξενοδοχείων και των λοιπών υποδομών. Υπήρξε διαβούλευση με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων, ωστόσο η τελική απόφαση δημιουργεί θολό τοπίο για το μέλλον τους, καθώς ακόμη και αν επανενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της μονάδας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο να μείνουν «επί ξύλου κρεμάμενοι» για τα επόμενα δύο χρόνια. Με βάση αυτό έχουν προκύψει ερωτήματα και για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων, καθώς και για τα μέτρα στήριξης που θα χρειαστεί να λάβει η πολιτεία υπέρ τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας