εμβόλιο, ΚΥΑ, ΕΣΥ, ξενοδοχεία, κορονοϊός, covid-19

Η κυβέρνηση αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά όλα τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας  και γενικότερα τα τουριστικά καταλύματα της χώρας, κύρια και μη κύρια για την περίοδο 15 Μαρτίου έως και 30 Απριλίου σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Αυτό σημαίνει πως οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας «αποχαιρετούν» όποια κίνηση και έσοδα ανέμεναν για την περίοδο του Πάσχα, ενώ σημαντικά είναι τα ζητήματα που προκύπτουν και για το προσωπικό στα ξενοδοχεία, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν μείνει ουσιαστικά αυτή τη στιγμή στον «αέρα» και είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέχρι τον Μάιο για να δουν εάν θα απασχοληθούν τελικά στις ξενοδοχειακές μονάδες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΞ κύριος Γρηγόρης Τάσιος με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, έκρινε θετική την απόφαση της κυβέρνησης, τονίζοντας πως αν είχαμε έστω και ένα κρούσμα με κορονοϊό σε ξενοδοχείο με τουρίστες την περίοδο του Πάσχα η δυσφήμηση για την Ελλάδα θα ήταν τόσο μεγάλη που ενδεχομένως να κατέστρεφε όλη την επερχόμενη σεζόν. Θυσιάζεται αυτή η περίοδος προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα ανάκαμψης της τουριστικής κίνησης από τον Ιούνιο.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος τονίζει πως αυτό που ίσως σήμερα φαίνεται σκληρό, αύριο μπορεί να είναι σωτήριο. Συγκεκριμένα ο κύριος Ρέτσος αναφέρει: ««Η απόφαση της κυβέρνησης για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας, είναι μια επιβεβλημένη και ορθή κίνηση.  Από την αρχή αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, έχουμε τονίσει ότι θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και σοβαροί, αποφασιστικοί και έτοιμοι για γενναίες αποφάσεις.  Πάνω από όλα, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις δυσκολίες που προκύπτουν, να έχουμε αντανακλαστικά, να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και να προετοιμαζόμαστε μεθοδικά για την επόμενη ημέρα.  Ότι σήμερα φαίνεται σκληρό, αύριο μπορεί να είναι σωτήριο. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο ευθύνης», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Το βέβαιο είναι ότι ο τουρισμός όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς δέχεται τρομακτικό πλήγμα από την εξάπλωση του κορονοϊού και θα πρέπει να υπάρξουν σοβαρά μέτρα στήριξης τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των εργαζομένων από την κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας