Όμιλος Lufthansa

H Lufthansa αποφάσισε να διαθέσει το ιατρικό της προσωπικό στον αγώνα ενάντια στον κορονοϊό. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας που έχουν ιατρική κατάρτιση κατάρτιση θα μπορούν να εργαστούν εθελοντικά σε ιδρύματα περίθαλψης. Ο γερμανικός αερομεταφορέας θα συνεχίσει να καταβάλλει κανονικά τον μισθό τους. Παρά την οξεία κρίση που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες, ο όμιλος Lufthansa έλαβε αυτή την πρωτοβουλία για να συμβάλει με όσες δυνάμεις μπορεί στην προσπάθεια να καταπολεμηθεί η πανδημία, που έχει ήδη στοιχίσει χιλιάδες ζωές στην Ευρώπη και στον κόσμο. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος Lufthansa αναφέρεται χαρακτηριστικά:  «Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει θέσει όλο τον κόσμο σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πλέον, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τις πλήρεις επιπτώσεις της πανδημίας. Ένα, ωστόσο, είναι σίγουρο. Ότι υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη σε ιατρικό προσωπικό. Για να βοηθήσει προς αυτόν τον σκοπό, η Lufthansa ανταποκρίνεται με αίσθημα ευθύνης και θα απελευθερώσει, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, όλο το προσωπικό που διαθέτει ιατρική κατάρτιση ώστε να εργαστεί εθελοντικά στα ιδρύματα περίθαλψης. Η Lufthansa θα συνεχίσει να καταβάλλει κανονικά το μισθό τους, για όσο διάστημα εργάζονται εθελοντικά.

Ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού

Ο Όμιλος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και στο θέμα του επαναπατρισμού όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων, καθώς πραγματοποιεί πολυάριθμες ειδικές πτήσεις σε όλο τον κόσμο. Σε στενή διαβούλευση με τις κυβερνήσεις των αγορών της κάθε αεροπορικής εταιρείας του Ομίλου και για λογαριασμό τουριστικών εταιρειών και εταιρειών κρουαζιέρων, οι εταιρείες προσφέρουν σήμερα περίπου 140 ειδικές πτήσεις. Ως εκ τούτου, περισσότεροι από 20.000 επιβάτες ταξιδεύουν με τις Lufthansa, Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Edelweiss για να επιστρέψουν στις χώρες τους. Ακόμη περισσότερες ειδικές πτήσεις πρόκειται να γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, ο Όμιλος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει ότι η ροή των φορτίων σε Γερμανία και Ευρώπη δεν θα σταματήσει. Η Lufthansa Cargo συνεχίζει το προγραμματισμένο πτητικό της έργο, εκτός των ακυρώσεων στην ηπειρωτική Κίνα, και συνεχίζει κανονικά την λειτουργία  ολόκληρού του cargo στόλου της».    

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας