Σε συνέντευξή του στην Άννα Κωνσταντουλάκη για λογαριασμό της εφημερίδας «Πατρις», ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Μανόλης Μανούσος προσδιόρισε ποιοι είναι οι στόχοι για την Κρήτη τη φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με τον κο Μανούσο, το αισιόδοξο και θετικό σενάριο είναι ο ξενοδοχειακός κλάδος να ανοίξει «δειλά δειλά» στα μέσα Μαΐου και να έχουμε κορύφωση αφίξεων από τα μέσα Ιουλίου έως το κλείσιμο της σεζόν, τον Νοέμβριο. Αυτό το σενάριο, πέραν των θετικών επιπτώσεων στις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και την εθνική οικονομία, θα μας δώσει βεβαιότητα για το 2022. Το αρνητικό σενάριο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να ανοίξει ο κλάδος μέσα Μαΐου και τον Σεπτέμβριο να κλείσει λόγω ισχυρού 4ου κύματος της πανδημίας. Τότε τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα, καθώς το κράτος δεν θα έχει πλέον πόρους να στηρίξει την οικονομία και θα μπούμε σε μια περίοδο αβεβαιότητας και αναταράξεων.

Στην αγορά του τουρισμού, η Κρήτη, αναφέρει ο κ. Μανούσος, έχει όλα τα ατού: Εξαιρετικό και εκπαιδευμένο προσωπικό, πολύ καλές τουριστικές μονάδες όλων των επιπέδων, καλή εξυπηρέτηση και εκτός ξενοδοχείων και φυσικά τους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους. Ως βασικότερο ανταγωνιστικό προορισμό διακρίνει την Ισπανία, κατά κύριο λόγο και επειδή το παιχνίδι φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό last minute, θα μπορέσει να «παίξει το χαρτί» του φθηνότερου πακέτου, λόγω της οικονομικότερης πτήσης, δεδομένων των μικρότερων αποστάσεων. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, αναφέρει, θα μπορέσουμε να επιμηκύνουμε τη σεζόν έως το τέλος του Νοεμβρίου. Η προσπάθεια θα είναι να πιάσουμε το 50% του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας