Ενδιαφέροντα masterclasses από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου θα αποτελέσουν και τις τρείς ημέρες του Athens Coffee Festival (28-30.09, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων) το σημείο συνάντησης των επισκεπτών του.

Κατά την διάρκεια των Coffee Masterclasses, θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του καφέ. Η θεματολογία θα είναι ευρεία και θα κινείται από το μέλλον της παραγωγής του καφέ, το αρωματικό δυναμικό και το γευστικό προφίλ των ωμών και των καβουρδισμένων κόκκων έως την ιταλική παράδοση του espresso και την πρόκληση του specialty coffee. Ένας μέρος της θεματολογίας θα είναι πιο στοχευμένη στους επαγγελματίες του κλάδου ενώ κάποιες παρουσιάσεις θα είναι πιο «δόκιμες» για το ευρύ κοινό. Τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Innovathens στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Coffee Masterclasses:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

12:00-12:45 | Καφές και Νερό – Δημιουργία συνταγών

Ομιλητής: Γιώργος Μακρόπουλος / Nestlé  Professional

13:00-13:45 | Cappuccino, Latte, Flat white και freddo cappuccino: Όλα για τους καφέδες με γάλα

Ομιλητής: Θωμάς Τασούλας / Alpha Kaffe

14:00-14:45 | Farmers Camp: Πρωτότυπη εκπαίδευση σε φάρμες καφέ

Ομιλητής: Κώστας Καλαφατάς / Samba Café

15:00-15:45 | PANEL: Βarista- Ιδιοκτήτης καφέ… Ποιο το μυστικό της επιτυχίας;

Ομιλητές: Κώστας Μπισούκης, Μιχάλης Πιπέρης, Γιώργος Τσιμωτάς / Burbon Specialty Coffees

16:00-16:45 | Διαφορετικά προφίλ ψησίματος στον ίδιο καφέ – Δοκιμή σε φίλτρου 

Ομιλητής: Κωνσταντίνος Περπινιάς / Mr Bean

17:00-17:45 | Ο ρόλος της ποιότητας του καφέ και πώς αυτή επηρεάζει το τελικό φλιτζάνι

Ομιλήτρια: Rene Fleischer / Volcafe

18.00 – 18.45 | Οργανικός καφές με γανόδερμα 

Ομιλητής: Γιώργος Κουτσούκος / DXN

 

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

12:00-12:45 | Επιλέγοντας ανάμεσα στους διάφορους τύπους εσπρεσομηχανών για το σπίτι

Ομιλητής: Παναγιώτης Νίκας / Coffeexpert

13:00-13:45 | Το “κοινωνικό πρόσωπο” του καφέ από το φυτό μέχρι τον καταναλωτή

Ομιλητής: Βασίλης Τάρταρης / Taresso

14:00-14:45 | Καθαριότητα και Υγιεινή Μηχανών Καφέ 

Ομιλητής: Κωνσταντίνος Τσεκούρας / WS Karoulias

15:00-15:45 | PANEL: Ανεξάρτητο καφέ ή αλυσίδα; Τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης

Ομιλητές: Φάνης Λέκκος / Nestlé Professional,  Στέλιος Ρουμελιώτης / Coffee Lab, Παναγιώτης Χάσκος / Luigi Ltd

16:00-16:45 | Degass, μια διαδικασία απαραίτητη για την ποιότητα των κόκκων

Ομιλητής: Γιώργος Μωραΐτης / Maui Gourmet – Caffe Del Doge

17:00-17:45 | Πώς μπορείτε να κάνετε την επιχείρησή σας έναν αληθινό προορισμό;  Ομιλητής: Χρήστος Ζαμανάκης / Dimello – Kafea Terra

 

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

13:00-13:45 | Indonesian coffee 

Ομιλητής: Eκπρόσωπος της Πρεσβείας Ινδονησίας

14:00-14:45 | Καφές φίλτρου / Μέθοδοι Παρασκευής

Ομιλητής: Στάθης Κορέμτας / Taf Coffee Roasters

15:00-15:45 | PANEL: Ποιες ποικιλίες και τύπους τσαγιού να διαλέξω για την επιχείρησή μου; Ποια τα φετινά trends; 

Ομιλητές: Βαγγέλης Κωνσταντίνου / Ahmad Tea, Κίμωνας Παπαπαναγιώτου / GUSTO, Βασίλης Σέμπος / Elixir Tea

16:00-16:45 | Προτάσεις για πρωινό, brunch, σάντουιτς και συνοδευτικά καφέ

Ομιλητής: Μιχάλης Ντουνέτας / Délifrance

17:00-17:45 | Το φαινόμενο του channeling στον καφέ

Ομιλητής: Νίκος Μίχας / WS Karoulias

 

Οι ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ είναι:

  • Σάββατο 28.09 από τις 10:00-22:00
  • Κυριακή 29.09 από τις 10:00-22:00
  • Δευτέρα 30.09 από τις 12:00-21:00. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας