Με θετικό πρόσημο βρίσκει η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού την Ελλάδα

 Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει την Ελλάδα με «θετικό πρόσημο» όπως προκύπτει από τα στοιχεία αφίξεων του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα περίπου 32 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν φέτος την χώρα μας -αριθμός που ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τον κλάδο του τουρισμού, να θεωρείται πλέον ο βασικός άξονας ανάπτυξης της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα το 2018 παρότι δεκάδες ζητήματα χρήζουν ακόμη νομοθετικών ρυθμίσεων, χάραξης συγκεκριμένων στρατηγικών και περαιτέρω προώθησης και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης η χώρα ήταν μια πολύ καλή σεζόν για τον τουρισμό.

Η Ελλάδα έχει καταφέρει να βρίσκεται δυναμικά μπροστά ως τουριστικός προορισμός αν και χρειάζεται να βελτιώσει κομβικά σημεία του τουριστικού της προϊόντος που μπορεί να τονώσει την ελκυστικότητα της ως προορισμός στο μέλλον.

Οι εξαιρετικές, όμως, επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού κάθε άλλο παρά εφησυχασμό θα πρέπει να δημιουργούν στην πολιτική ηγεσία του τουρισμού, στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων, αλλά και σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον ευρύτερο κλάδο. Τουναντίον, τα στοιχεία αυτά και οι εξελίξεις θα πρέπει να λειτουργήσουν ως κίνητρα για την παροχή εξειδικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών, την εφαρμογή νέων καινοτομιών και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας