Συνάντηση εργασίας είχαν εκ νέου, χθες 4 Δεκεμβρίου,  ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Λούλης με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρη Οικονόμου, για ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να υιοθετηθούν ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία χορήγησης βίζας σε τουρίστες που προέρχονται από χώρες εκτός Σένγκεν, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών. Το θέμα αυτό ήταν ψηλά στην ατζέντα, καθώς τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα επιχειρεί να αντλήσει μεγαλύτερα μερίδια εισροών κυρίως από Ρωσία και Κίνα, αλλά και από άλλες αγορές εκτός ΕΕ.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ζήτημα απέκτησε ακομη μεγαλύτερη βαρύτητα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κίνα, που άνοιξε το δρόμο για την ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.  Να υπενθυμίσουμε πως προ ημερών είχε γίνει συνάντηση για το ίδιο θέμα του κ. Κόνσολα με τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Δένδια και θα ακολουθήσει εκ νέου και όλης της ηγεσίας του υπουργείου. Η κυβέρνηση, έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή της να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επισκεφθούν την Ελλάδα την επερχόμενη διετία 500.000 Κινέζοι τουρίστες.

Ενίσχυση των προξενείων

Συμφωνήθηκε, σε πρώτο επίπεδο, η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των ελληνικών προξενείων σε αυτές τις χώρες.

Η ηγεσία του Υπουργείου και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, συζήτησαν, επίσης, το ζήτημα της έγκαιρης στελέχωσης στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές, των υπηρεσιών της Τουριστικής Αστυνομίας, αλλά και της εντατικοποίησης των ελέγχων για την άγρα πελατών και τις παράνομες ξεναγήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας