Οι τουρίστες που επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αποκαλύψουν τη δραστηριότητά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με τα νέα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ.
Οι νέες υποχρεωτικές γνωστοποιήσεις θα ισχύουν για τις 42 χώρες των οποίων οι υπήκοοι έχουν επί του παρόντος το δικαίωμα να εισέρχονται στις ΗΠΑ χωρίς βίζα, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων των ΗΠΑ, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Αυστραλία, η Γερμανία και η Ιαπωνία.
Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 8/12, η Αμερικανική Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (Customs and Border Protection, CBP) ανέφερε ότι θα απαιτεί επίσης τους αριθμούς τηλεφώνου που χρησιμοποίησαν οι επισκέπτες κατά την ίδια περίοδο, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποίησαν την τελευταία δεκαετία, καθώς και βιομετρικά στοιχεία όπως φωτογραφία προσώπου, δακτυλικά αποτυπώματα, DNA και ίριδα. Θα ζητά επίσης τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τις ημερομηνίες και τους τόπους γέννησης των μελών της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.
Η CBP δήλωσε ότι οι νέες αλλαγές στην εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Συστήματος Έγκρισης Ταξιδιού (Electronic System for Travel Authorization, Esta) ήταν απαραίτητες προκειμένου να εναρμονιστούν με μια εκτελεστική εντολή που εξέδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ την πρώτη ημέρα της νέας θητείας του. Σε αυτήν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε την επιβολή περιορισμών για να διασφαλιστεί ότι οι επισκέπτες των ΗΠΑ «δεν έχουν εχθρική στάση απέναντι στους πολίτες, τον πολιτισμό, την κυβέρνηση, τα θεσμικά όργανα ή τις θεμελιώδεις αρχές της χώρας».
Το σχέδιο προβλέπεται να θέσει εμπόδια στα ταξίδια που θα γίνουν εξαιτίας του World Cup, το οποίο οι ΗΠΑ συνδιοργανώνουν με τον Καναδά και το Μεξικό το 2026. Η FIFA έχει δηλώσει ότι αναμένει να προσελκύσει 5 εκατομμύρια οπαδούς στα γήπεδα και εκατομμύρια ακόμη επισκέπτες στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.
Ο τουρισμός στις ΗΠΑ έχει ήδη μειωθεί δραματικά κατά τη δεύτερη θητεία του Τραμπ, καθώς ο πρόεδρος έχει προωθήσει μια δρακόντεια καταστολή εναντίον των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων πρόσφατων κινήσεων για την απαγόρευση όλων των αιτήσεων ασύλου και την πλήρη διακοπή της μετανάστευσης από περισσότερες από 30 χώρες.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη αρχίσει να περιορίζουν τον ξένο τουρισμό με άλλους τρόπους, επιβάλλοντας επιπλέον χρέωση 100 δολαρίων ανά ξένο επισκέπτη ανά ημέρα για την επίσκεψη σε εθνικά πάρκα, όπως το Grand Canyon και το Yosemite, επιπλέον των κανονικών εισιτηρίων εισόδου. Επίσης, τα εθνικά πάρκα δεν θα έχουν πλέον δωρεάν είσοδο την ημέρα του Martin Luther King Jr, αλλά θα είναι δωρεάν για τους κατοίκους των ΗΠΑ την ημέρα των γενεθλίων του Trump.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας