Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε για 3η φορά η δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2022» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, με επισκέψεις του κοινού στα ζυθοποιεία – μέλη της Ένωσης σε όλη την χώρα.

Οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μελών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και επισκέφθηκαν τα ζυθοποιεία της επιλογής τους κατά τη διάρκεια της δράσης «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2022», το διήμερο 10&11.09.22.

Χαρακτηριστική ήταν η προσέλευση επισκεπτών όλων των ηλικιών, με έμφαση στις νεανικότερες ηλικίες, οι οποίοι κατέκλυσαν τους ζυθοποιούς με ερωτήσεις γύρω από τον ζύθο, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την παραγωγική διαδικασία της μπύρας, τα διαφορετικά είδη και τις κατηγορίες της.

Η δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνει την ευκαιρία της επίσκεψης του κοινού σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας. Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών άνοιξαν ταυτόχρονα τις πόρτες τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, διοργανώνοντας ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές, με ελεύθερη είσοδο.

Οι φίλοι του ζύθου, και όχι μόνο, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις των συνεργαζόμενων ζυθοποιείων και έζησαν μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από την μπύρα, δοκιμάζοντας και απολαμβάνοντας ταυτόχρονα γνωστές και νέες μπύρες ποικίλων κατηγοριών.

Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» πραγματοποιείται με στόχο τη γνωριμία των καταναλωτών με τον ζύθο, την εξοικείωσή τους με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, την εξοικείωση με τις πρώτες ύλες και την επαφή με τους ίδιους τους ζυθοποιούς, που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων.

Τα ζυθοποιεία -μέλη της ΕΕΖ που συμμετείχαν στην δράση για το 2022 ήταν τα παρακάτω:

Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Αττική-Πάτρα-Θεσσαλονίκη)

Ζυθοποιία Πηνειού (Λάρισα)

Ζυθοποιία Χίου (Χίος)

Κορινθιακή Ζυθοποιία ( Κόρινθος)

Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ( Ηράκλειο Κρήτης)

Κρητική Ζυθοποιία ( Χανιά Κρήτης)

Μικροζυθοποιία Καβάλας ( Καβάλα)

Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο ( Τήνος)

Μικροζυθοποιία Local streets beer ( Βόλος)

Μικροζυθοποιία Μυκόνου ( Μύκονος)

Μικροζυθοποιία Septem ( Ωρολόγιο Αυλωναρίου, Δ. Κύμης- Αλιβερίου, Εύβοια)

Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος ( Σέρρες)

Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Ριτσώνα, Ευβοίας)

Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ( Πλατάνι Αχαΐας, Πάτρα)

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της, ευχαριστούν τον κόσμο που συμμετείχε με θέρμη και πραγματικό ενδιαφέρον στη δράση τους και μοιράστηκαν μαζί την αγάπη τους για τον ζύθο, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το 2023, με ακόμη περισσότερες δράσεις.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 19 μέλη που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης η ανάπτυξη ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την κουλτούρα του ζύθου ενημερώνοντας για την ασφάλεια του προϊόντος και την θετική συμβολή της ήπιας κατανάλωσης στο σύγχρονο μοντέλο διατροφής, προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών είναι μέλος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης, “Brewers of Europe”, η οποία ιδρύθηκε το 1958, εδρεύει στις Βρυξέλλες, και έχει ως μέλη 29 εθνικές ενώσεις Ζυθοποιών από 26 κράτη της ΕΕ και επι πλέον της Νορβηγίας, Ελβετίας και Τουρκίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας