μείωση ΦΠΑ

Εξάμηνη παράταση έως την 30ή Ιουνίου 2019 παίρνει η μείωση ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Λέρο, τη Λέσβο, την Κω, τη Σάμο και τη Χίο.

Πιο αναλυτικά, η υπουργική απόφαση που προβλέπει την εξάμηνη παράταση που λαμβάνει η μείωση ΦΠΑ στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία και δέχονται το μεγαλύτερο μέρος των προσφυγικών ροών υπογράφτηκε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υφυπουργό κα Κατερίνα Παπανάτσιου έρχεται σε εκτέλεση σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

μείωση ΦΠΑ
Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου,αναφερομένη στην απόφαση της κυβέρνησης για παράταση ισχύος του μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έστω την έσχατη στιγμή η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση για 6 μήνες του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Υπενθυμίζουμε ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά βασική προϋπόθεση επιβίωσης και ανάπτυξης για τα νησιά μας. Η αναγκαιότητα της συνολικής επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας παραμένει για εμάς επιδίωξη σταθερή και αμετάθετη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας