Δελφών
CFRE7Y The Tholos at the sanctuary of Athena Pronaia, a circular building with Doric columns 380 BC . Delphi Greece

Την αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων ζητεί η Ένωση Ξενοδόχων Δελφών με ανακοίνωση που εξέδωσε. Επιπλέον η Ένωση τονίζει πως πρέπει να υπάρξουν εμπροσθοβαρή μέτρα για την στήριξη των ξενοδοχείων για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν και που επιδεινώνονται με το νέο lockdown. Αναλυτική η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Δελφών έχει ως εξής:

«Με την τουριστική δραστηριότητα να βρίσκεται πάλι υπό του μηδενός, οι μικρές οικογενειακές ξενοδοχειακές μονάδες 12μηνης λειτουργίας της πόλης των Δελφών:

  1. Συνεπείς στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα διατήρησαν τις επιχειρήσεις τους ασφαλείς (από τον Ιούλιο-έως σήμερα).
  2. Εντάχθηκαν στα κυβερνητικά μέτρα οικονομικής στήριξης, όπως: παροχή δανείων και διευκολύνσεις τρεχουσών και άλλων υποχρεώσεων τους, δυσχεραίνοντας έτσι την όποια μεσο-μακρο- πρόθεσμη οριακή τους βιωσιμότητα, υποθηκεύοντας το μέλλον τους τουλάχιστον για τα επόμενα 3-4 έτη.
  3. Στερούνται αντικείμενο δραστηριότητας, λόγω lockdown, ενόσω η λειτουργία τους δεν ανεστάλη και δεν συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα που βάσει των εξαγγελιών του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπονται για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.            

Η Ένωση Ξενοδόχων Δελφών ακόμα μία φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους θεσμικούς φορείς και στους αρμόδιους, οι οποίοι έχουν πλήρη γνώση της κατάστασης καθότι έχουμε προβεί σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις και σε πλήρη ενημέρωση όλο το περασμένο διάστημα. Πρώτα καταδείξαμε το πρόωρο τέλος του οργανωμένου «περιηγητικού τουρισμού», που έχει ήδη προκαλέσει πτώση τζίρου 90% σε σύγκριση με το 2019, και τώρα, ήρθε η χαριστική βολή στις αρχικές προσδοκίες του ξενοδοχειακού κλάδου για επέκταση της τουριστικής σεζόν τον Νοέμβρη, όντας επιχειρήσεις σε χειμερινό προορισμό, λόγω lock down.

Προειδοποιούμε, πως εάν δεν επεκταθούν και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τα μέτρα που αφορούν στην αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και δεν ληφθούν άμεσα, εμπροσθοβαρή και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της πόλης των Δελφών τότε πρόκειται να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας με δραματικές συνέπειες για το δικό μας μέλλον και του τόπου μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Δελφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας