Πυργαδίκια, Μεγάλη Παναγία, Νεοχώρι και Πολύγυρος τοποθετήθηκαν σε μία Μεσογειακή γαστρονομική διαδρομή, η οποία αποτέλεσε το λόγο οργάνωσης μιας δημοσιογραφικής επίσκεψης με ειδικό βάρος. Κατά τη διάρκειά της Έλληνες εκπρόσωποι Τύπου έζησαν την καθημερινότητα των ντόπιων, η οποία διαμορφώνει τις μορφές τουρισμού και τη διαφορετικότητα του χώρου.

Η παρουσίαση της πρώτης περιπατητικής διαδρομής στα Πυργαδίκια, η οποία θα συνδέσει τον εν λόγω οικισμό με το Ξηροποτάμι της Ιερισσού αλλά και την Ανατολική Χαλκιδική με τη Σιθωνία, αποτέλεσε επίσης θέμα της δημοσιογραφικής επίσκεψης. Πρόκειται για τον «Προαθωνικό Περίπατο της Ελιάς», ο οποίος οδηγεί τους περιπατητές από περίχωρα των Πυργαδικίων σε ένα μονοπάτι – εναλλαγή ανάμεσα στους τοπικούς ελαιώνες και στις ακτές του Αιγαίου. Αυτή η ταυτότητα συνδέεται άμεσα με την παραγωγή ελαιόλαδου, δεδομένου ότι τα Πυργαδίκια αποτελούν προορισμό με τυπικά μεσογειακά στοιχεία.

Το «Λάδι των Πυργαδικίων» αναμένεται να αποτελέσει κυρίαρχο στοιχείο στο promo tour του KOUZINA 2020, ενώ σε δεύτερο χρόνο τα Πυργαδίκια θα δικτυωθούν με ομοειδείς μεσογειακούς προορισμούς, προκειμένου να ενταχθούν σε τουριστικά πακέτα και σε εναλλακτικούς προορισμούς διακοπών.

Το τρίτο στοιχείο, το οποίο διαφοροποίησε την επίσκεψη από αντίστοιχες, ήταν η συμμετοχή των εκπροσώπων Τύπου στην «πρωτοεμφανιζόμενη» ΕλατοΓιορτή στο Νεοχώρι, μέσω της οποίας οι παραγωγοί θέλησαν να καταδείξουν τον οικισμό ως τη δεύτερη ελατοπαραγωγό περιοχή στη Χαλκιδική μετά τον Ταξιάρχη.

Η επίσκεψη τελείωσε στους πρόποδες του Χολομώντα στον Πολύγυρο, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θαυμάζουν ολόκληρη τη Χαλκιδική από την ψηλότερη κορυφή του «Κτήματος Τσιπέλη», απολαμβάνοντας παράλληλα χαλκιδικιώτικο γεύμα με πολυγυρινά εδέσματα και οίνους. Τα κτήματα στην Ανατολική και Κεντρική Χαλκιδική αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της τοπικής γαστρονομικής κληρονομιάς, αφού η πρωτογενής τους παραγωγή αποτελεί κύριο συστατικό της εν γένει παράδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το KOUZINA εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα προϊόντα, προκειμένου η ολοκληρωμένη εικόνα του να είναι πάντα επίκαιρη, σύγχρονη, ενδιαφέρουσα και φρεσκοδουλεμένη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας