Μητσοτάκης- Τζόνσον
Ο Κ. Μητσοτάκης και ο Μπ. Τζόνσον

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (14.06.2021) στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Και εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε στον Βρετανό ομόλογό του ότι η Ελλάδα αξίζει να είναι στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας.

Η κυβέρνηση Τζόνσον αποφάσισε να διατηρήσει την Ελλάδα κι άλλες χώρες στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι οι Βρετανοί τουρίστες που επιλέγουν μια από αυτές της χώρες για τις διακοπές τους, όταν επιστρέφουν στη Βρετανία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα και να κάνουν και τεστ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Μπόρις Τζόνσον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενημέρωσε τον Βρετανό πρωθυπουργό για τη θετική επιδημιολογική πορεία της χώρας που, κατά τη γνώμη του, επιτρέπει την άρση των περιορισμών, από τη βρετανική κυβέρνηση, για τις επισκέψεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, εκτός από το αίτημα να… μπει η Ελλάδα στην πράσινη λίστα της Βρετανίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον Μπόρις Τζόνσον να μην γίνεται διάκριση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας