Μύκονος

Μετά την απόφαση για τοπικό lockdown στη Μύκονο, κάτοικοι και επισκέπτες προσπαθούν να βρουν διέξοδο σε πάρτι σε βίλες και κότερα.

Οι ελεγκτικές αρχές έχουν έντονη παρουσία στο νησί σε μια προσπάθεια να εφαρμοστούν τα περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα το Σάββατο η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να σταματήσει δύο μεταμεσονύχτια ιδιωτικά πάρτι εκατοντάδων ατόμων, πριν αυτά ξεκινήσουν.

Η Μύκονος πλέον βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση τόσο σε στεριά, όσο και σε θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά 40 άνδρες της ΟΠΚΕ βρίσκονται ήδη στο νησί, ενώ ύποπτες κινήσεις καταγράφουν και τα 15 drones της ΕΛ.ΑΣ. που μεταδίδουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, όπως και οι 40 στατικές κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε πολυσύχναστα σημεία της Μυκόνου.

Τα κρούσματα απειθαρχίας στο νησί είναι πολλά, μάλιστα είναι πολύ περισσότερα από ότι την περσινή χρονιά, καθώς περισσότερα από 10 ανεξέλεγκτα πάρτι πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα σε βίλες στο νησί. Μάλιστα σε μία προσπάθεια οι επιτήδειοι να ξεφύγουν από το lockdown και να αποφύγουν την ενισχυμένη παρουσία της αστυνομίας, μεταφέρουν τις παράνομες συναθροίσεις σε κότερα. Γι αυτό και το λιμενικό ενισχύθηκε με πλωτά μέσα και προσωπικό.

Με τη Μύκονο να έχει μετατραπεί σε επιδημιολογική «βόμβα», τα κρούσματα να αυξάνονται και το ξενοδοχείο καραντίνας να είναι γεμάτο, η κυβέρνηση έβαλε το νησί σε καθεστώς mini lockdown.

Τα ιδιωτικά πάρτι στη Μύκονο, ο συνωστισμός στα σοκάκια και η απόβαση νέων που μόλις ολοκλήρωσαν το σχολείο ή την πανεπιστημιακή χρονιά φαίνεται να είναι οι τρεις λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να λάβει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στο νησί.

Από το Σάββατο το μεσημέρι η εστίαση στη Μύκονο λειτουργεί χωρίς μουσική, ενώ επιβλήθηκε και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 τη νύχτα ως τις 6 το πρωί. Τα μέτρα θα ισχύσουν σε πρώτη φάση μέχρι την μεθεπόμενη Δευτέρα και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί.

Ειδική μνεία γίνεται στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για τα ιδιωτικά πάρτι στο νησί, θυμίζοντας ότι στη Μύκονο όπως και σε όλη την επικράτεια ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης ιδιωτικών συγκεντρώσεων εκτός χώρων εστίασης και επαγγελματικούς χώρους άνω των 20 ατόμων, έναντι αντιτίμου, ενώ στους τυχόν παραβάτες επιβάλλονται βαριά πρόστιμα, από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Το μίνι lockdown στο νησί προκάλεσε την οργή των επιχειρηματιών του νησί, με τους επαγγελματίες να δηλώνουν ότι ήδη έχουν ακυρώσεις. Η επιβολή του μίνι lockdown προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση.

Την ίδια ώρα στα «κόκκινα» κινούμενοι στα όρια, χωρίς να αποκλείεται το επόμενο διάστημα να επιβληθούν και εκεί πρόσθετα μέτρα αλά Μύκονος, βρίσκονται και άλλες περιοχές της χώρας που τις τελευταίες ημέρες καταγράφουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στα όρια βρίσκονται το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ιος και η Πάρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας