ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας

Το σχέδιο για δημιουργία μίας τεράστιας ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας στην Ελευσίνα αναφέρει αναλυτικό άρθρο με τίτλο «ONEX Technologies Group: Ο πρωτοπόρος αμερικανικός όμιλος επιχειρήσεων που στοχεύει στην αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγοεπισκευής και ναυπηγικής» .

Η ONEX Technologies Group, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι μια διεθνής εταιρεία τεχνολογίας και επενδύσεων που συνδράμει στην ανάπτυξη και υπεροχή των πελατών της μέσω τεχνολογικών λύσεων, προηγμένων υπηρεσιών και προϊόντων αιχμής, προσφέρει μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες στους επενδυτές της και καινοτόμα συνεργατικά μοντέλα χρηματοδότησης για τους stakeholders της.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η εταιρεία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και για την ναυπηγική μονάδα της Ελευσίνας, και έχει ήδη προσκληθεί επίσημα για να συζητήσει την πιθανή εξαγορά της. Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε μια από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές και ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες της Μεσογείου και έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς ομίλους της Ελλάδας με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Ο όμιλος αποτελεί μια πλατφόρμα διαφοροποιημένων επενδύσεων σε στρατηγικούς επιχειρηματικούς τομείς, όπως αυτούς της αεροπορικής υποστήριξης, της ναυπηγικής και της ναυπηγοεπισκευαστικής, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, της πολιτικής προστασίας και της ασφάλειας κρίσιμων υποδομών, των ενεργειακών λύσεων καθώς και των υπηρεσιών ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης – outsourcing. Η επενδυτική δραστηριότητα και παρουσία του ομίλου στην Ελλάδα ξεκινά ήδη από το 2008. Στη συνέχεια, το 2009 ο όμιλος ίδρυσε στην Ελλάδα, την Glonatech μια από τις πλέον καινοτόμες ευρωπαϊκές εταιρίες στον τομέα της νανοτεχνολογίας και τεχνολογίας υλικών και η οποία τιμήθηκε το 2013 και το 2015 στο διεθνή διαγωνισμό Cleantech στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ως μια από τις 5 καλύτερες παγκοσμίως στον τομέα των καθαρών τεχνολογιών.

 «Βλέπουμε την αλλαγή σε όλα τα επίπεδα πια να είναι εμφανής. Το κράτος ενισχύει την εξωστρέφεια, καλωσορίζει πλέον τους επενδυτές και δημιουργεί με σταθερά βήματα όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να αναπτυχθούν στην Ελλάδα υγιείς επενδύσεις με γνώμονα την πραγματική βιώσιμη ανάπτυξη, την αποκέντρωση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Τονίζουν τα στελέχη της ONEX Technologies.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας