Θεοχάρης

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown σε επιβαρυμένες περιοχές εάν το επιβάλλει η κατάσταση, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού  Χάρη Θεοχάρη.

Τις τελευταίες ημέρες η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας είναι πλέον ορατή.

Ο Χάρης Θεοχάρης έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό δεν οφείλεται στον τουρισμό, αλλά μπορεί να τον επηρεάσει άμεσα.

Ο υπουργός ήταν καλεσμένος το πρωί της Παρασκευής στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, και άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown. Όπως υποστήριξε τα τοπικά lockdown δεν είναι ευχάριστα, αλλά δεν θα μπορούμε να τα αποφύγουμε αν ξεφύγει η κατάσταση.

«Εάν μια κατάσταση τείνει να χάσει τον έλεγχο, προφανώς και πρέπει να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε τοπικά lockdown. Δεν είναι ευχάριστα. Δεν τα θέλουμε. Η ευθύνη είναι στις τοπικές κοινωνίες. Δεν μπορώ να τα αποφύγω (σ.σ. τα τοπικά lockdown) όταν η κατάσταση τα επιβάλλει».

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η τουριστική κίνηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν για να περάσει ανώδυνα από τη χώρα μας η μετάλλαξη Δέλτα.

«Αυτό το λαμβάνουν υπόψη όλες οι τουριστικές αγορές. Η ευθύνη μας, απέναντι στη ζωή μας, πρώτα από όλα αλλά και στον τουρισμό μας, είναι να τηρούμε τα μέτρα. Να εμβολιαστούμε όλοι ώστε και αυτό το κύμα της μετάλλαξης Δέλτα να περάσει, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα μας», επεσήμανε ο υπουργός.

 

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμούς υποστήριξε ότι φέτος οι οικονομικοί στόχοι έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα. «Πρώτα από όλα είναι η υγεία και η διασφάλιση της εικόνας της χώρας μας ως ένας ασφαλής προορισμός. Ως τώρα αυτό είναι ένα στοίχημα το οποίο κερδίζουμε. Δεν εφησυχάζουμε. Παρακολουθούμε την κατάσταση στα σύνορά μας», τόνισε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν έχουμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα. Τα περισσότερα οφείλονται στις εσωτερικές μετακινήσεις και στα κορονοπάρτι που γίνονται σε διάφορες περιοχές».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας