Νάουσσα Μπουτάρη

Η Νάουσσα Μπουτάρη, τον τελευταίο αιώνα έχει αφήσει ανεξίτηλα τα αποτυπώματά της στην εξέλιξη του Ελληνικού κρασιού. Με αφορμή την επέτειο των 140 της χρόνων, η οινοποιία Μπουτάρη επέλεξε να κυκλοφορήσει το εμβληματικό αυτό κρασί, με την πρώτη του ετικέτα, η οποία πρωτοσχεδιάστηκε πριν από 100 και πλέον χρόνια. Η επετειακή ετικέτα κυκλοφορεί ως φόρος τιμής στις αμέτρητες στιγμές που γενιές Ελλήνων έχουν ζήσει στο καθημερινό, αλλά και το γιορτινό τους τραπέζι με το κλασσικό αυτό κρασί.

Η Νάουσσα Μπουτάρη, ως ο πρώτος ελληνικός εμφιαλωμένος οίνος που παράγεται ανελλιπώς από την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε, αποτελεί την απόλυτη σφραγίδα του Ξινόμαυρου. Εδώ και 140 χρόνια, 5 γενιές της οικογένειας Μπουτάρη, οι οινολόγοι της οινοποιίας και οι αμπελουργοί της ζώνης ενώνουν την τεχνογνωσία με την παράδοση σε κάθε της φιάλη.

Πρόκειται για το κρασί που έχει επανειλημμένως διακριθεί στους εγκυρότερους, διεθνείς, οινικούς διαγωνισμούς και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Σημαντικότερη διάκριση, η αναγνώρισή του, από το παγκοσμίου φήμης, αμερικάνικο περιοδικό οίνου, Wine Spectator το 2013 ως ένα από τα 100 καλύτερα κρασιά του κόσμου.

Η Οινοποιία Μπουτάρη την παρουσιάζει ξανά σήμερα με την επετειακή της ετικέτα, αλλά και σε επετειακή συσκευασία, με σκοπό να μυήσει τους νέους στην εμπειρία του ελληνικού, κόκκινου κρασιού και να ανταμείψει τους πιστούς της φίλους με τη σταθερή, διαχρονική ποιότητά της, γιορτάζοντας την παράδοση, τη διαχρονικότητα και το ξινόμαυρο της Νάουσας.

Η οινοποιία Μπουτάρη αποτελεί μία ιστορική ελληνική οινοποιία με 140 χρόνια ιστορίας η οποία ιδρύθηκε στην Νάουσα Ημαθίας το 1879. Σήμερα δραστηριοποιείται με 6 οινοποιεία στις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας (Νάουσα, Σαντορίνη, Μαντινεία, Αττική, Κρήτη και Γουμένισσα) και έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και ανάδειξη του ποιοτικού ελληνικού εμφιαλωμένου κρασιού εντός και εκτός συνόρων. Την πορεία της οινοποιίας μέσα στα χρόνια έχουν σφραγίσει πάνω από 550 διακρίσεις που έχουν λάβει τα κρασιά της σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Από όλες τις βραβεύσεις ξεχωρίζει η εταιρική της βράβευση ως Οινοποιείο της Χρονιάς 2018 από το διακεκριμένο αμερικάνικο κλαδικό περιοδικό Wine & Spirits, μία διάκριση που της απονέμεται για 18η χρονιά και την κατατάσσει ανάμεσα στα 6 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας