Στους πέντε κορυφαίους προορισμούς για slow travel το 2023 αναδεικνύονται στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με σχετική άρθρο του National Geographic.

Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί επιλέχθηκαν από τους συντάκτες τους κορυφαίου περιοδικού για τις προσπάθειες διαφύλαξης του περιβάλλοντος με έμφαση στην τοπική κοινότητα, για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες τους στον οικοτουρισμό, την αειφορία και τα ταξίδια χωρίς αποκλεισμούς, αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους οι ταξιδιώτες μπορούν να ωφελήσουν τον προορισμό.

Το περιοδικό κάνει αναφορά στην πλούσια ιστορία των νησιών καθώς και στη Λέρο, την Πάτμο και την Κω, στα οποία οι επισκέπτες λατρεύουν να βγάζουν σέλφι φωτογραφίες.

Ως παράδειγμα νησιού με μικρότερη κίνηση αναφέρεται η Κάρπαθος, η οποία χρειάζεται να εξισορροπήσει την οικονομική ανάγκη για τουρισμό με τις περιβαλλοντικές συνέπειες που προκαλούνται από τον τουρισμό. Το νησί προσελκύει πιο περιπετειώδεις επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να αποφύγουν τη Μύκονο και τη Σαντορίνη λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης, όμως η έλλειψη πόσιμου νερού και οι περιορισμένες δυνατότητες ανακύκλωσης θέτουν προκλήσεις στον προορισμό.

Η ιδρύτρια της Ecotourism Karpathos, κ. Ευαγγελία Αγαπίου, επισημαίνει μια σημαντική διάσταση στο βιώσιμο τουρισμό που περιλαμβάνει τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ντόπιων, είτε μέσω παρουσιάσεων της παραδοσιακής διαδικασίας παραγωγής οίνου είτε μέσα από εκδρομές με ψαράδες για νυχτερινό ψάρεμα.

Οι υπόλοιποι 4 προορισμοί που αναδεικνύει το περιοδικό είναι το Λάος, η Γκάνα, το Milwaukee στο Γουινσκόνσιν των ΗΠΑ και η Αλμπέρτα στον Καναδά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας