Νέα δρομολόγια προαστειακού

Νέα δρομολόγια προαστιακού πρόκειται να πραγματοποιηθούν τους πρώτους μήνες του 2019 σε Πάτρα και Πύργο καθώς αναμένεται να επαναλειτουργήσει και να εκσυγχρονιστεί η γραμμή που συνδέει την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Πάτρα – Πύργος είναι πολιτική και αναπτυξιακή προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που θα συμμετέχει μάλιστα και στην χρηματοδότηση του έργου με 50% από τους πόρους του ΕΣΠΑ.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας –Πύργος η ΕΡΓΟΣΕ ετοιμάζει τις αντίστοιχες μελέτες στις οποίες περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση των σταθμών στους οποίους θα σταματά το τρένο ενώ πρόθεση των αρμοδίων είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο .

Το τρένο επανέρχεται στην Δυτική Ελλάδα

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα, αναμένεται να παραδοθεί το πρώτο τετράμηνο του 2019, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η εργολαβία που αφορά τα τεχνικά μέρη αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής, αποβάθρων και τεχνικών, στη μετρική γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται επίσης ότι προβλέπεται η ανακατασκευή ορισμένων ισόπεδων διαβάσεων, όπως και η κατασκευή και διαμόρφωση οκτώ στάσεων, αφού θα εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι των νότιων συνοικιών της Πάτρας. Μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται να κατατεθεί και πρόταση για την αναβάθμιση τεσσάρων σταθμών, δηλαδή του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας, του Μιντιλογλίου, των Καμινίων και της Κάτω Αχαΐας ενώ όσον αφορά τη χρονική διάρκεια της διαδρομής από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα, υπολογίζεται ότι θα διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει ήδη εκδώσει πρόσκληση για ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, το οποίο εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας