Κτήμα Κοκοτού

Η σοδειά του 2019 βρήκε το Κτήμα Κοκοτού με καινούρια ομάδα οινοποίησης και νέες ετικέτες. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του κτήματος στην Σταμάτα, παρουσιάστηκαν οι ανανεωμένες ετικέτες των κρασιών του οινοποιείου και υπό τις επεξηγήσεις του Dr Οινολόγου Γιώργου Κοτσερίδη,  δοκιμάστηκαν τα πρώτα κρασιά της νέας εσοδείας, που φέρουν την υπογραφή του.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Γιώργος Κοτσερίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής οινολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο το εργαστήριο Οινολογίας, όπου πραγματοποιείται σήμερα έρευνα σε οίνους ελληνικών και ξένων ποικιλιών, έχει πάνω από 60 ερευνητικές εργασίες δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά, καθώς και πολλές παρουσιάσεις σε διεθνή οινολογικά συνέδρια. Συνεργάζεται με πολλά ελληνικά οινοποιεία ως σύμβουλος παραγωγής, μεταξύ των οποίων και με το Κτήμα Κοκοτού.

Ο καθηγητής Γιώργος Κοτσερίδης, με την ομάδα του ανέλαβε σύμβουλος παραγωγής του Κτήματος Κοκοτού από τον τρύγο του 2019, σε μία προσπάθεια να αναβαθμιστεί περαιτέρω η ποιότητα των οίνων του Κτήματος. Στην καινούρια ομάδα οινοποίησης συμμετέχει και η χημικός μηχανικός-οινολόγος του κτήματος, κυρία Κωνσταντίνα Πολυχρονίδου.

Τα πέντε κρασιά που κυκλοφορούν ήδη με τις νέες ετικέτες είναι τα παρακάτω, ενώ σταδιακά αναμένεται να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κρασιά του Κτήματος. 

  • Ροδίτης- Σαββατιανό, Αγρίμι 2019
  • Gewürztraminer “Τρεις Παράδες” 2019
  • Ασύρτικο “Πέρδικα στ’ αμπέλι” 2019
  • Merlot-Cabernet Sauvignon – Rose “Κλέφτρα Κίσσα” 2019 και το 
  • Αγιωργίτικο ‘Τρεις Λόφοι’ 2019

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του οινοποιείου οι νέες ετικέτες έχουν λιτή εμφάνιση και προβάλουν το οικοσύστημα του κτήματος, θέλοντας να τονίσουν τον σεβασμό της οικογένειας Κοκοτού προς την φύση.

Να σημειώσουμε πως στο Κτήμα Κοκοτού εκτός από τους αμπελώνες, έχει αναπτυχθεί βιολογικός ελαιώνας 400 δέντρων, ένας πρότυπος μελισσώνας με 20 διώροφες κυψέλες, ορνιθώνας και λαχανόκηπος ο οποίος καλλιεργείται με την μέθοδο της “permaculture” ή μόνιμης καλλιέργειας στα ελληνικά. Πρόκειται για μια μέθοδο καλλιέργειας που τη χαρακτηρίζει ο ολιστικός τρόπος σκέψης και έχει στο επίκεντρο την βιωσιμότητα και την αλληλεπίδραση της ζωής στη φύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας